Πρωτοβουλίες του δήμου με στόχο να ξαναζωντανέψει το κέντρο της Αθήνας

Πρωτοβουλίες του δήμου με στόχο να ξαναζωντανέψει το κέντρο της Αθήνας

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επικείμενο Athens World Music Festival που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στην Τεχνόπολη από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Παρασκευή 20/7 και στην επίσημη έναρξη των καλοκαιρινών εκπτώσεων επίσης τη Δευτέρα, όπως αποφάσισε ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας, εναποθέτουν οι δύο φορείς τις προσδοκίες τους για συνέχιση της κινητικότητας που παρατηρήθηκε τους τελευταίους μήνες στο πολύπαθο κέντρο της πρωτεύουσας, έπειτα από σειρά κοινών πρωτοβουλιών τους για την τόνωση της εμπορικής κίνησης. «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας έχουν κοινή συνισταμένη την επιστροφή του πολίτη και κυρίως του νέου ανθρώπου στο κέντρο», σημείωσε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, παραθέτοντας μερικές από αυτές. Αρχικά, ξεκίνησε η δράση με την καθιέρωση της Παρασκευής ως ημέρας εξόδου τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, με τη συνεργασία του ΣΕΛΠΕ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος, μελών της ΓΣΕΒΕΕ, της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος, του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου, της Ελληνικής Θεαμάτων και της Πανελλήνιας Ενωσης Ελευθέρου Θεάτρου. Ακολούθησε η Τρίτη ως ημέρα εξόδου με έκπτωση σε πολλά εστιατόρια και καφέ, ενώ αυτήν την εποχή υπάρχουν σκέψεις ώστε να καθιερωθεί άλλη μία μέρα μέσα στην εβδομάδα που θα αφορά έξοδο για κινηματογράφο, με δέλεαρ την είσοδο δύο ατόμων με ένα εισιτήριο.

Με τρεις «εκδοχές» εισιτηρίου, 7 ευρώ για το ημερήσιο, 10 ευρώ το διήμερης διάρκειας και 20 ευρώ το πενθήμερης, επιχειρούν να καταστήσουν ελκυστικό το αντίτιμο παρακολούθησης του Athens World Music Festival ο Δήμος Αθηναίων και η ΕΡΤ. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στους Γιατρούς του Κόσμου και στο ΚΕΘΕΑ. Ανάλογη ενέργεια είχε γίνει την Πρωτομαγιά, όπου οι παραπάνω φορείς συνεργάστηκαν με το συγκρότημα Ενκαρδία με σκοπό να συγκεντρωθεί φαρμακευτικό υλικό και βρεφικό γάλα.

Μουσικές και ήχοι πολυπολιτισμικής προέλευσης θα «ντύσουν» το Athens World Music Festival. «Η διοργάνωση μπορεί να αποτελέσει ελκυστικό τουριστικό προϊόν για την πόλη», πρόσθεσε από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Τεχνόπολης, Μ. Στρόφαλης. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Π. Καρελλάς, πρότεινε να δημιουργηθεί «ενιαίος φορέας αναβάθμισης της Αθήνας που θα δρα με ταχύτητα, ευελιξία και επαγγελματική αρτιότητα» αλλά και να αποκτήσει ο δήμος μητροπολιτικές αρμοδιότητες και μητροπολιτικό χαρακτήρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή