ΟΙΚΟΕΙΔΗΣΕΙΣ

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Οι κίνδυνοι που απορρέουν από την υπεραλίευση

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «End of the line», που αποκαλύπτει τους κινδύνους που απορρέουν από την υπεραλίευση, θα προβληθεί στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Εβδομάδων Θαλασσών, που διοργανώνει στη Λευκάδα το MEDASSET. Την ταινία θα προλογίσει ο διεθνούς κύρους ωκεανογράφος και υποβρύχιος φωτογράφος κ. Γιάννης Ισσαρης, που θα παρουσιάσει πρόσφατες φωτογραφίες από τον βυθό της Λευκάδας. Η εκδήλωση, που θα περιλαμβάνει και συμβολική φωτογράφιση του κοινού σε σχήμα ψαριού, θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ. στον πολυχώρο ΑRΤηρία στη Μαρίνα Λευκάδας, τη Δευτέρα 16 Ιουλίου. Παράλληλα, έως τη Δευτέρα συνεχίζεται έκθεση φωτογραφίας με την ίδια θεματολογία.

ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΕΛΩΝΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΣ

Σκέφτονται να ταριχεύσουν τον «μοναχικό Χόρχε»

Τo τελευταίο «αντίο» στον «μοναχικό Χόρχε» είπαν πριν από λίγες μέρες οι εργαζόμενοι στο εθνικό πάρκο των νησιών Γκαλάπαγκος. Ο «μοναχικός Χόρχε» ήταν η τελευταία γιγάντια χελώνα του είδους της. Οι τεράστιες χελώνες που ενδημούσαν στα νησιά Γκαλάπαγκος υπολογίζεται ότι ζούσαν περί τα διακόσια χρόνια και ότι είχαν βοηθήσει τον Δαρβίνο να αναπτύξει τη θεωρία του για την ανάπτυξη των ειδών κατά τον 19ο αιώνα. Ο Χόρχε είχε βρεθεί το 1972 και έκτοτε ζούσε στο πάρκο. Οι ειδικοί είχαν προσπαθήσει να ζευγαρώσει με θηλυκές χελώνες άλλου υποείδους, προκειμένου να διασωθεί το γονίδιό του. Δυστυχώς, οι απόπειρες δεν ευοδώθηκαν και έτσι τώρα οι επιστήμονες σκέφτονται να ταριχεύσουν το νεκρό σώμα του, ώστε να μείνει ως έκθεμα στο πάρκο.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΚΑΪ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Εθελοντές θα ποτίσουν 63.000 δένδρα

Πότισμα στην Πεντέλη διοργανώνει ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπλαση της Πεντέλης αύριο, Κυριακή 15 Ιουλίου. Πρόκειται για τρεις περιοχές του βουνού: γύρω από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, μπροστά από το νεκροταφείο της Παλιάς Πεντέλης και στα «ιταλικά οχυρά». Στις εν λόγω τοποθεσίες οι εθελοντές θα ποτίσουν 63.000 δένδρα, τα οποία φυτεύθηκαν από το 2011 έως τον Μάρτιο του 2012. Το ραντεβού για τους ενδιαφερόμενους είναι στις 9 π.μ. μπροστά στο Νοσοκομείο Παίδων. Εκεί μπορούν να μεταβούν είτε με το Ι.Χ. είτε με το λεωφορείο 446, που ξεκινάει από τον σταθμό του Ηλεκτρικού στο Μαρούσι. Από το νοσοκομείο μέχρι τα σημεία ποτίσματος ο κόσμος θα μεταφέρεται με πούλμαν του Δήμου Αμαρουσίου.

ΕΚΘΕΣΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΝΟΑΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

Ακραία καιρικά φαινόμενα σημάδεψαν το 2011

Στα «άκρα» κινήθηκαν και οι θερμοκρασίες το 2011. Σύμφωνα με έκθεση για το κλίμα που εκπόνησε το Ινστιτούτο ΝΟΑΑ (Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας) η περασμένη χρόνια χαρακτηρίστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλη την υφήλιο. Πλημμύρες στην Ταϊλάνδη, υπερβολική ξηρασία στην Αφρική και καύσωνας στην Ευρώπη ήταν μερικά μόνο από τα αξιομνημόνευτα περιστατικά. Κατά τους χειμερινούς μήνες το 2011 ήταν η πιο ψυχρή χρονιά από το 2008, κατά τους καλοκαιρινούς, όμως, ήταν πολύ θερμή. Ετσι, συγκαταλέγεται στις 15 θερμότερες χρονιές του τελευταίου αιώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή