Τακτικοί ελιγμοί από τον Ακη

Τακτικοί ελιγμοί από τον Ακη

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συμπλήρωση τουλάχιστον τριών μηνών προσωρινής κράτησης, ο άλλοτε πανίσχυρος υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, επιχειρεί, για πρώτη φορά, να πολιτικοποιηθεί η ανάκριση για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα και την αγορά των υποβρυχίων. Το αίτημα που υπέβαλαν οι συνήγοροί του στον ανακριτή για κατεπείγουσα κλήση όλων των μελών του ΚΥΣΕΑ που αποφάσισε την αγορά των υποβρυχίων, σηματοδοτεί, όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, την υπερασπιστική γραμμή που αναμένεται να ακολουθήσει στη συνέχεια ο πρώην υπουργός.

Το αίτημά του, για κλήση σε κατάθεση τόσο του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη όσο και άλλων υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων της εποχής εκείνης, αρχές του 2000, αναμένεται να απασχολήσει τον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλή, στη λογική, αν συνδέεται με την ουσία της δικαστικής έρευνας που σε αυτή, τουλάχιστον τη φάση, δεν έχει να κάνει με τη νομιμότητα των συμβάσεων για τα υποβρύχια, αλλά με την αναζήτηση εκείνων που πήραν μίζες και μαύρο πολιτικό χρήμα.

Δικαστικές πηγές, εκτιμούν, ότι το αίτημα Τσοχατζόπουλου, το οποίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν γίνει δεκτό, θα προσδώσει νέα τροπή στην υπόθεση και θα μεταφέρει το κέντρο βάρους της από τις μίζες, στο πεδίο της πολιτικής και της αναζήτησης τυχόν ποινικών ευθυνών και άλλων προσώπων, πλην του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Παράλληλα, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το αίτημα που υπέβαλε ο πρώτος εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νικ. Ζήγρας που επίσης είναι προφυλακισμένος, να απολογηθεί συμπληρωματικά στον ανακριτή.

Ο Νικ. Ζήγρας που θεωρείται από τις δικαστικές αρχές, ως ο διαχειριστής του μαύρου πολιτικού χρήματος και ο έμπιστος άνθρωπος του Ακη, ώς σήμερα, είναι ο μόνος από τους εμπλεκόμενους που δεν έχει μιλήσει σε κανένα στάδιο της δικαστικής έρευνας, κάνοντας χρήση του δικαιώματος της σιωπής.

Η απολογία του, η πρώτη ουσιαστικά, εκτιμάται, ότι θα δώσει απάντηση στο ερώτημα, αν ο Νικ. Ζήγρας, αποφάσισε να φωτίσει πτυχές της υπόθεσης, ή αν τα όσα πρόκειται να πει στον ανακριτή, μπορεί να διευκολύνουν την υπερασπιστική γραμμή του πρώην υπουργού καθώς θεωρείται ο στενότερος συνεργάτης του.

Πάντως, ο Νικ. Ζήγρας που αντιμετωπίζει από χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας, έχει υποβάλει αίτημα για αποφυλάκιση ενώ το ίδιο αίτημα έχει υποβληθεί και από τον προφυλακισμένο για την υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου, επιχειρηματία, Γ. Σαχπατζίδη. Νέο αίτημα για αποφυλάκιση αναμένεται σύντομα να καταθέσει και η Βασιλική Σταμάτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή