Στασίασαν σε αλιευτικό και άφησαν Ιταλούς μεσοπέλαγα

Στασίασαν σε αλιευτικό και άφησαν Ιταλούς μεσοπέλαγα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΑΝΙΑ. Ανταρσία μελών του πληρώματος σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο υπό σημαία Ιταλίας αλιευτικό σκάφος Fatima II, ενώ αυτό έπλεε νότια της Κρήτης στα διεθνή ύδατα. Τρία άτομα αραβικής καταγωγής -δύο Αιγύπτιοι και ένας Τυνήσιος- μέλη του πληρώματος, με την απειλή όπλων ανάγκασαν τρεις Ιταλούς ναυτικούς να επιβιβαστούν σε σωσίβια λέμβο και τους άφησαν στην τύχη τους 25 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου. Οι τρεις άντρες, ηλικίας περίπου 45 ετών, κατόρθωσαν να επικοινωνήσουν με κινητό τηλέφωνο με κέντρο συνεννόησης της πατρίδας τους και να ενημερώσουν για το συμβάν.

Ετσι, σε συνεργασία με τις ελληνικές λιμενικές αρχές ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των τριών Ιταλών, η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής. Σκάφος του Λιμενικού απέπλευσε από την Παλαιοχώρα και ύστερα από πολύωρη αναζήτηση τους εντόπισε, τους περισυνέλεξε και τους μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Καντάνου για προληπτικούς και μόνο λόγους, καθώς δεν αντιμετώπιζαν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ακούστηκε ένας πυροβολισμός και στη συνέχεια οι τρεις Ιταλοί βρέθηκαν κλειδωμένοι στην καμπίνα τους. Το πρωί της Κυριακής οι τρεις Αραβες τους επιβίβασαν σε σωσίβια λέμβο και τους εγκατέλειψαν μισοπέλαγα. Η τύχη του αλιευτικού σκάφους αγνοείται, όπως δεν υπάρχει πληροφόρηση και για τον 30χρονο κυβερνήτη του, Τζιανλούκα Μπιάνκα. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η τύχη του να συνδέεται με τον πυροβολισμό και η ανταρσία να έχει σχέση με την πρόθεση των Αράβων να καταλάβουν το σκάφος το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι των Συρακουσών της Σικελίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή