Διασυνδέσεις κακοποιού με τα Εξάρχεια

Διασυνδέσεις κακοποιού με τα Εξάρχεια

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διασυνδέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο φέρεται να έχει ο 30χρονος Γ.Χ. που συνελήφθη χθες το μεσημέρι στα Σπάτα. Μαζί με ακόμα ένα άτομο επέβαινε σε αυτοκίνητο το οποίο προσπάθησαν να ελέγξουν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Ο συλληφθείς και ο συνεργός του, που αναζητείται, απείλησαν με κοντόκαννη καραμπίνα τους αστυνομικούς και διέφυγαν.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 10 π.μ. στη διασταύρωση των οδών Σπάτων και Μαραθώνος, στα Μεσόγεια. Επί ώρες ελάμβανε χώρα ευρεία αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των υπόπτων.

Το μεσημέρι και ύστερα από πολύωρες αναζητήσεις, ο 30χρονος παραδόθηκε στις Αρχές. Νωρίτερα, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, ένα Peugeot, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην οδό Σάμου. Σε αυτό, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν υλικό που, κατά πληροφορίες, αποκαλύπτει επαφές και διασυνδέσεις του με άτομα που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο 30χρονος έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν στην περιοχή των Εξαρχείων για κατοχή σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών, ενώ φέρεται αναμεμειγμένος και σε υπόθεση κατοχής και διακίνησης όπλων. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο συνεργός του, που διέφυγε τελικά τη σύλληψη, είναι αλλοδαπός και συγκεκριμένα Ρουμάνος υπήκοος.

Οπως επιβεβαίωσε πηγή της «Κ», πρόκειται για άτομο που έχει συλληφθεί για ανθρωποκτονία και βρισκόταν εκτός φυλακής με προσωρινή άδεια. Πιθανολογείται ότι είναι αυτός που, κατά τη διάρκεια του ελέγχου χθες το πρωί, απείλησε τους αστυνομικούς με την κοντόκαννη καραμπίνα. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να προέκυψε επίσης ότι ο αλλοδαπός εφιλοξενείτο στο σπίτι ατόμου που έχει αναπτύξει πλούσια αντιεξουσιαστική δράση.

Οι αστυνομικοί δεν έχουν απαντήσει στο ερώτημα τι σκόπευαν να πράξουν οι δύο επιβάτες του Ι.Χ. Ενα από τα σενάρια, που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από άλλα ευρήματα, αναφέρει ότι σκόπευαν να διαπράξουν ένοπλη ληστεία. Την έρευνα για το συμβάν ανέλαβε η Ασφάλεια Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή