Μητέρα «αδιάφθορη» έδινε σωρηδόν αναρρωτικές άδειες στην κόρη της

Μητέρα «αδιάφθορη» έδινε σωρηδόν αναρρωτικές άδειες στην κόρη της

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

XANIA. Νέα υπόθεση χορήγησης «μαϊμούδων» αναρρωτικών αδειών απασχολεί από χθες τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ στην Κρήτη. Η νέα κομπίνα εις βάρος του ΙΚΑ, όπως αποκάλυψε το δημοσιογραφικό πόρταλ Cretalive, αφορά την περίοδο 2008 – 2012 και είχε στηθεί από γιατρούς, που χορηγούσαν αναρρωτικές άδειες, ασφαλισμένους που παρανόμως τις ελάμβαναν, αλλά και στελέχη του ΕΟΠΠΥ που μετείχαν με συγκεκριμένα καθήκοντα στη σύνθεση των Υγειονομικών Επιτροπών.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή μιας υπαλλήλου του ΕΟΠΠΥ, η οποία την επίμαχη χρονικά περίοδο, 2008 – 2012, ήταν γραμματέας σε Υγειονομική Επιτροπή και χορηγούσε επί τετραετία στην κόρη της αναρρωτικές άδειες. Δηλαδή η κόρη της, αν και εργαζόταν κανονικά στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος γραφείου, με υπογραφή της μητέρας της απολάμβανε και επιδόματα ασθενείας, εισπράττοντας χιλιάδες ευρώ από τον ασφαλιστικό οργανισμό! Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη υπάλληλος που γνωμοδοτούσε για την κόρη της συμμετείχε στην επιτροπή που ορίστηκε όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, στις αρχές Μαρτίου, προκειμένου να διαλευκάνει την υπόθεση με τις αναρρωτικές και να καταγράψει μία μία όλες τις πτυχές της υπόθεσης ώστε να παραδώσει το πόρισμά της στη διοίκηση του ΕΟΠΠΥ για τυχόν πειθαρχική δίωξη των εμπλεκομένων!

Χαρακτηριστική ήταν τότε η περίπτωση ενός γιατρού ο οποίος είχε χορηγήσει σε 285 αλλοδαπούς αναρρωτικές άδειες 7.250 ημερών! Σε άλλη περίπτωση, μιας 5μελούς οικογένειας, εμφανίζονται όλα τα μέλη με αναρρωτική άδεια, με το μικρότερο ποσό που καρπώθηκαν να φτάνει τα 12.000 ευρώ και το μεγαλύτερο τα 23.000 ευρώ ετησίως. Υστερα από αξιολόγηση των στοιχείων που είχαν προκύψει, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι δύο γιατροί του ΙΚΑ Ηρακλείου, που φέρονταν να εμπλέκονται ως βασικοί πρωταγωνιστές στην απίστευτη αυτή κομπίνα που είχε στηθεί εις βάρος του Ιδρύματος. Πρόσφατα όμως και οι δύο γιατροί επέστρεψαν στα καθήκοντά τους και φέρεται να είναι οι ίδιοι που υπέγραψαν τις αναρρωτικές άδειες της εργαζομένης η μητέρα της οποίας ήταν γραμματέας της υγειονομικής επιτροπής. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΙΚΑ Ανατολικής Κρήτης κ. Βαγγέλης Γκιαούλιας τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στο Ιδρυμα θα κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να παταχθούν τέτοια φαινόμενα. Από την πλευρά του ο πρόεδρος των γιατρών ΕΟΠΥΥ Ηρακλείου κ. Γιώργος Παπαδάκης διαβεβαίωσε ότι οι γιατροί θα φροντίσουν να βοηθηθούν οι αρμόδιες αρχές ώστε να ξεκαθαρίσουν αυτές οι υποθέσεις και, όπως χαρακτηριστικά είπε, «αν συμμετείχαν και συνάδελφοι μας, «στην πυρά»».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή