4.477 προσλήψεις σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

4.477 προσλήψεις σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών σε όλη τη χώρα, θα προσληφθούν άμεσα μέσω ΑΣΕΠ με εντεκάμηνες συμβάσεις 4.477 άτομα, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Οι προσλήψεις αφορούν εξειδικευμένο προσωπικό βρεφονηπιοκόμων και από το σύνολο των νεοπροσληφθέντων προβλέπεται ότι 2.000 άτομα θα πληρώνονται από τον τακτικό κρατικό προϋπολογισμό, 800 από τα τροφεία των παιδικών σταθμών και 1.677 μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής». Από την άλλη, μια λύση που προκρίνεται προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του προσωπικού είναι η «επαναφορά» ατόμων που έχουν μεταφερθεί σε διοικητικές θέσεις ενώ έχουν σχετική ειδικότητα.

Στον Δήμο Αθηναίων το σύνολο των απασχολουμένων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, συμπεριλαμβανομένου του διοικητικού προσωπικού, είναι περίπου 1.250 άτομα.

Εως το τέλος του μήνα εκκρεμεί η εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων περίπου 400 συμβασιούχων, κυρίως βρεφονηπιοκόμων, και σύμφωνα με στελέχη του δήμου η πιθανή αποχώρησή τους θα δημιουργήσει προβλήματα λειτουργίας σε πολλούς παιδικούς σταθμούς.

Εως σήμερα, στους 81 παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων έχουν εγγραφεί περίπου 4.750 παιδιά, ενώ εκκρεμούν αιτήσεις 580 παιδιών που περιμένουν να αδειάσει κάποια θέση. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει διαθέσιμες περίπου 200 θέσεις σε συγκεκριμένους παιδικούς σταθμούς, για τους οποίους αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν έως και τις 5 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι δεν τους προτιμούν είτε γιατί δεν τους εξυπηρετούν από την άποψη της απόστασης είτε γιατί δεν έχουν καλές υποδομές είτε, τέλος, γιατί βρίσκονται σε περιοχές με μεγάλο πληθυσμό μεταναστών.

Οπως τονίζει στην «Κ» η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Ηλιοπούλου, «θα γίνει μεγάλη προσπάθεια να μη μείνουν παιδιά έξω από τους σταθμούς τη στιγμή που υπάρχει ανάγκη και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, προωθώντας ακόμα και συγχωνεύσεις». Εξηγεί ωστόσο ότι η διαδικασία χρειάζεται προσοχή, γιατί στους παιδικούς σταθμούς δεν μπορείς να αλλάζεις προσωπικό κατά βούληση ούτε να εμφανίζεις στα παιδιά συνέχεια καινούργια πρόσωπα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή