Απάτη μέσω Ιντερνετ εις βάρος ανέργων

Απάτη μέσω Ιντερνετ εις βάρος ανέργων

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τα «μαϊμού» γραφεία εύρεσης εργασίας που τάζουν θέσεις εργασίας, εισπράττουν την «προμήθειά τους» και εξαφανίζονται εν μια νυκτί, απατεώνες έχουν επεκτείνει τη δράση τους και στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με καταγγελίες που δέχθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανιστεί στο Διαδίκτυο ιστοσελίδες που προσφέρουν εργασία στον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα του Λονδίνου για την περίοδο των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων. Σε πολλές από τις περιπτώσεις, πίσω από τέτοιες αγγελίες βρίσκονται επιτήδειοι, οι οποίοι αφού απαντήσουν θετικά στην αίτηση των ενδιαφερομένων για την εργασία ζητούν να τους αποσταλούν χρήματα δήθεν για τα έξοδα της μετάβασης και της διαμονής κατά τη διάρκεια της εργασίας. Μάλιστα, η κατάθεση «θα πρέπει» να γίνεται μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων (οι παραλήπτες των οποίων έχουν τη δυνατότητα να μην εμφανίζονται) και όχι σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Λαμβάνοντας τα χρήματα οι απατεώνες εξαφανίζονται.

Η αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τέτοιες αγγελίες, να διασταυρώνονται η ύπαρξη των εταιρειών και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες των αγγελιών, να μην αποστέλλονται προσωπικά και οικονομικά δεδομένα σε αγνώστους. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι βρετανικές εταιρείες δεν έχουν κάποια οικονομική απαίτηση από τους μέλλοντες εργαζομένους τους ως προς τη διασφάλιση της θέσης ή κάτι παρόμοιο. Σε περίπτωση που κάποιος εντοπίσει ανάλογη περίπτωση απάτης μέσω Διαδικτύου καλείται να επικοινωνήσει αμέσως με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο τηλέφωνο 11012 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή