Για νέα ακίνητα ψάχνει ο ανακριτής

Για νέα ακίνητα ψάχνει ο ανακριτής

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δικαστικές έρευνες για τις μίζες των εξοπλιστικών, μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις του άλλοτε στενού συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου Ν. Ζήγρα, εισέρχοναι πλέον σε νέα φάση. Οι ανακριτικές αρχές αξιοποιούν τα πολύτιμα στοιχεία που τους επιβεβαίωσε με την απολογία του, δρομολογώντας ενέργειες για ανεύρεση και άλλων ακινήτων της οικογένειας του πρώην υπουργού.

Η αποκάλυψη του Ζήγρα για υπερπολυτελές ακίνητο στη Θεσσαλονίκη, που ανήκε στη Μαργαρίτα Τερζή και αγοράστηκε -και αυτό- για λογαριασμό της κόρης του πρώην υπουργού, επεκτείνει τις ανακριτικές έρευνες που πλέον εστιάζονται στην αναζήτηση και άλλων ακινήτων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ηδη η απολογία Ζήγρα προσέδωσε στην ανάκριση νέα στοιχεία για την πρώην σύζυγο του Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν, σχετικά με την ακίνητη περιουσία και τα τεράστια ποσά που διαθέτει στο εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής κ. Γαβριήλ Μαλής προσανατολίζεται κυρίως στον εντοπισμό των ακινήτων, αντλώντας στοιχεία από υποθηκοφυλακεία και αξιοποιώντας καταγγελίες για παρένθετους ιδιοκτήτες που καλύπτουν ακίνητα τα οποία ανήκουν, στην πραγματικότητα, στον πρώην υπουργό ή σε μέλη της οικογένειάς του.

Και ενώ η απολογία του άλλοτε διαχειριστή του πολιτικού χρήματος Ν. Ζήγρα έχει αλλάξει το τοπίο της ανάκρισης, οι αντιδράσεις σε όσα αποκάλυψε στον ανακριτή εκδηλώθηκαν ήδη από χθες, με τη σύζυγο του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη να χαρακτηρίζει μέσω του συνηγόρου της, Β. Χειρδάρη, την απολογία Ζήγρα «έκθεση ιδεών» και να προαναγγέλει «ποινικές και αστικές ενέργειες». Εντονη ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, και η αντίδραση του πρώην υπουργού, που ενημερώθηκε για την απολογία Ζήγρα, θεωρώντας, πως οι αποκαλύψεις του δεν συνοδεύονται από απτά στοιχεία που να αποδεικνύουν όσα λέει, ενώ προβληματισμός επικρατεί και σε άλλους εμπλεκομένους στην υπόθεση που βρίσκονται προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό.

Οι επιβεβαιωμένες πληροφορίες που φέρουν τον Ζήγρα να μην έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των αποκαλύψεων, αλλά να επιθυμεί εκ νέου να προσέλθει στον ανακριτή για να δώσει συμπληρωματική απολογία, αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον από τις δικαστικές αρχές και με αγωνία από τους εμπλεκομένους, και όχι μόνο, να επαληθευθούν. Πάντως, ο Ν. Ζήγρας, που έσπασε τη σιωπή του αποκαλύπτοντας πως ιθύνων νους στη ροή του πολιτικού χρήματος υπήρξε ο Τσοχατζόπουλος και αποδέκτες του συνόλου των χρημάτων που διακινήθηκαν ο πρώην υπουργός και ο τότε γ.γ. Εξοπλισμών Ι. Σμπώκος, άφησε πολλά ερωτήματα αναπάντητα, καθώς δεν αναφέρθηκε στο ύψος των τεράστιων ποσών από τις μίζες και σε τυχόν καταβολές σε άλλα πρόσωπα. Επίσης, ο Ζήγρας που φώτισε για πρώτη φορά τον ρόλο του τότε υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη στη διακίνηση τεράστιων χρηματικών ποσών σε βαλίτσες και σε επιταγές σε Ελλάδα και εξωτερικό, δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για άλλα περιουσιακά στοιχεία ή άλλους λογαριασμούς του πρώην υπουργού ή άλλων προσώπων, επιβεβαιώνοντας τα ήδη γνωστά στις δικαστικές αρχές.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η απολογία Ζήγρα, που εκτιμάται ως εξαιρετικά σημαντική, ανοίγει νέο κύκλο συμπληρωματικών απολογιών από άλλους εμπλεκομένους, καθώς ήδη ο κατασκευαστής και στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου Αστέριος Οικονομίδης, που είναι προφυλακισμένος, κατέθεσε ήδη αίτηση για να προσέλθει στον ανακριτή. Με την αίτησή του ζητεί να απολογηθεί εκ νέου για να προσθέσει στοιχεία στην απολογία του – αίτημα που ήδη εξετάζεται από τον κ. Μαλή, ο οποίος αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να αποφανθεί και για το αίτημα του Ζήγρα, που έχει ζητήσει να αποφυλακιστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή