Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη με τις φλόγες έδιναν και χθες πυροσβέστες σε πολλές περιοχές της χώρας. Στη Ζάκυνθο, η φωτιά που είχε ξεσπάσει το απόγευμα της Πέμπτης περιορίστηκε αισθητά παρά το μεγάλο μήκος του μετώπου. Μόλις η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για την έναρξη της πυρκαγιάς στην περιοχή Αγαλάς, στάλθηκαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και αεροπλάνα που έκαναν ρίψεις νερού μέχρι τη δύση του ηλίου.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας που ακολούθησε, άντρες της Πυροσβεστικής και ομάδες εθελοντών από την περιοχή προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν τις διάσπαρτες εστίες και να προλάβουν μια ενδεχόμενη αναζωπύρωση που θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες. Περίπου στις 4 το πρωί οι άνεμοι κόπασαν με αποτέλεσμα οι σημαντικές εστίες να περιοριστούν.

Με το πρώτο φως της ημέρας, χθες, τα αεροπλάνα που επέστρεψαν «αποτελείωναν» τάχιστα ό,τι έκαιγε προκειμένου να προλάβουν το απόγευμα, καθώς υπήρχε πρόβλεψη για άνοδο των μποφόρ.

«Η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε πευκοδάσος και κάποια ελαιόδεντρα. Εξαιτίας της μεγάλης κινητοποίησης των δυνάμεων πυρόσβεσης δεν προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια ή άλλες εγκαταστάσεις. Θεωρώ ότι η μεγάλη καταστροφή αποφεύχθηκε», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κερί, Αντώνης Κιούρκος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η έναρξη της φωτιάς φαίνεται να προκαλεί ερωτήματα, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν φαίνεται να υπάρχουν συμφέροντα στην περιοχή που να αφήνουν υποψίες για δράση εμπρηστών. Δεν έχουν σημειωθεί άλλες φωτιές φέτος στην ίδια περιοχή, προσθέτει η ίδια πηγή.

Ερπουσα φωτιά σε περιοχή με ξερά χόρτα και με διάσπαρτα δέντρα έκαιγε χθες και στην περιοχή Φρακτό Δράμας, αλλά κατασβέστηκε σχετικά γρήγορα από την Πυροσβεστική. Η φωτιά ξέσπασε στη Βουλγαρία, ξέφυγε από τον έλεγχο των εκεί δυνάμεων και πέρασε στο ελληνικό έδαφος.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίστηκε και η φωτιά που έκαιγε για δεύτερη ημέρα στον Κίσσαμο των Χανίων, όπου η παρουσία της Πυροσβεστικής είχε χθες προληπτικό χαρακτήρα. Δύο αεροσκάφη και επίγειες δυνάμεις έσπευσαν χθες το μεσημέρι και στη φωτιά σε αγροτοδασική έκταση που ξέσπασε στους Τσουκαλάδες Λευκάδας, προκειμένου να την κατασβέσουν προτού επεκταθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή