Κρήτη: συμπλοκή ΕΛ.ΑΣ. με χασισοκαλλιεργητές

Κρήτη: συμπλοκή ΕΛ.ΑΣ. με χασισοκαλλιεργητές

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκηνικό Ζωνιανών παραλίγο να επαναληφθεί χθες κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην Κρήτη για τον εντοπισμό χασισοφυτείας και τη σύλληψη των καλλιεργητών.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Ρούστικων του Δήμου Ρεθύμνου, όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν δύο άτομα που εκτελούσαν… εργασίες μέσα σε μεγάλη χασισοφυτεία.

Ο ένας από τους δύο δράστες, 24χρονος Αλβανός, αντιλαμβανόμενος την παρουσία της αστυνομίας άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα κατά των αστυνομικών. Οι ένστολοι ανταπέδωσαν τα πυρά τραυματίζοντας τον δράστη στον μηρό. Την ώρα της συμπλοκής ο δεύτερος δράστης τράπηκε σε φυγή, με αποτέλεσμα να διαφύγει και να αναζητείται. Ο 24χρονος συνελήφθη και αναμένεται να αντιμετωπίσει βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα με κυριότερη την απόπειρα ανθρωποκτονίας. Νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Κρήτης.

Μετά τη σύλληψη, οι αστυνομικοί εκρίζωσαν τη φυτεία, η οποία βρισκόταν στη φάση της συγκομιδής. Ειδικότερα εκριζώθηκαν 600 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ενός – δύο μέτρων, ενώ κατασχέθηκαν επίσης 317 αποξηραμένα δενδρύλλια που βρίσκονταν σε χώρο που είχε διαμορφωθεί ειδικά για την αποξήρανσή τους μέσα στη φυτεία. Την επιχείρηση πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας, της Δίωξης Ναρκωτικών και των ΤΑΕ Ρεθύμνου ύστερα από συλλογή πληροφοριών.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν εντοπιστεί και ξεριζωθεί εκατοντάδες ακόμα δενδρύλλια χασίς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Την περασμένη Πέμπτη είχε εντοπιστεί μεγάλη χασισοφυτεία σε χωριό της Καβάλας. Εκεί εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 714 δενδρύλλια, ενώ ένας ημεδαπός 57 ετών συνελήφθη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή