ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ

Δόθηκε «πράσινο φως» στα μεταλλεία χρυσού

Με προσωρινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δίνεται το «πράσινο φως» για τη συνέχιση των έργων εκμετάλλευσης των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική. Τα έργα είχαν σταματήσει μετά τις προσφυγές κατοίκων της περιοχής (Μεγάλης Παναγιάς, Ιερισσού κ.λπ.), που υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων πρόκειται να αποψιλωθούν 3.238,28 στρέμματα από την ευρύτερη περιοχή των 740.000 στρεμμάτων δάσους, σύμφωνα με τις προσφυγές κατοίκων. Η συνολική μεταλλευτική παραχώρηση ανέρχεται στα 264.000 στρέμματα, ενώ έχει παραχωρηθεί δασική έκταση 4.099,8 στρεμμάτων. Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση των κατοίκων, επισημαίνοντας ότι «η υλοποίηση της επένδυσης κρίνεται ιδιαίτερα συμφέρουσα για την εθνική οικονομία, λόγω της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης, αλλά και λόγω της απόδοσης μεγάλων χρηματικών ποσών στο κράτος από τη φορολόγηση της δικαιούχου εταιρείας».

ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΑ

Εισήγαγαν ναρκωτικά σε φυλακές

Κύκλωμα που εισήγαγε ναρκωτικά στις φυλακές Τρικάλων εξάρθρωσαν σε κοινή επιχείρηση η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και Λάρισας. Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 45χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος τη στιγμή που επιχειρούσε να εισαγάγει στη φυλακή 35 γραμμάρια χασίς και 173 ναρκωτικά χάπια. Κατηγορείται επίσης η δασκάλα της φυλακής, η οποία επίσης φέρεται να έχει μεταφέρει απαγορευμένες ουσίες εντός της φυλακής. Η έρευνα των διωκτικών αρχών ξεκίνησε τον Μάιο του 2011. Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα προέκυψε ότι το κύκλωμα δρούσε κατ’ εντολή εγκλείστων της φυλακής. Συνολικά, για την υπόθεση κατηγορούνται 29 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 16, εκ των οποίων 11 είναι έγκλειστοι της φυλακής. Σε έρευνα στα κελιά των εγκλείστων βρέθηκαν ναρκωτικά, μαχαίρια και κινητά τηλέφωνα.

ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Διαψεύδει ο ΔΣΑ

Ανακριβή χαρακτηρίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, σχετικά με την απόκρυψη συντάξεων τις οποίες ελάμβαναν 2.900 δικηγόροι. Ο ΔΣΑ παραθέτει στοιχεία που κάνουν λόγο για 18.111 συνταξιούχους νομικούς, έναντι 18.951 που αναφέρουν τα δημοσιεύματα, 796 συντάξεις αναπηρίας (4,39%) έναντι 1.696 (9,5%) που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο και για μόλις 16 συνταξιούχους δίχως ΑΦΜ, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ορφανά ανήλικα τέκνα κάτω των 10 ετών.

ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΠΟΣΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΑΝΙΑΤΩΝ

Εξόφλησε μέρος των χρεών

Ποσό ύψους 282.000 ευρώ εκταμίευσε χθες η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας για την εξόφληση μέρους των χρεών του Οργανισμού στο Ασυλο Ανιάτων, που αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο υπ. Υγείας (υπουργός κ. Α. Λυκουρέντζος, αναπληρωτής υπουργός κ. Μ. Σαλμάς, προέδρος του Ασύλου Ιωάννα Ηλιάδη, προέδρος ΕΟΠΥΥ Γ. Βουδούρης) συμφωνήθηκε ότι στις αρχές Αυγούστου θα υπάρξει συνέχεια στην εξόφληση των υποχρεώσεων εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του ασύλου.

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΧΘΕΣ ΕΦΥΓΑΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ

Επαναπατρισμός μεταναστών

Σαράντα δύο παράνομοι μετανάστες απομακρύνθηκαν από τη χώρα με τη διαδικασία των εθελούσιων επιστροφών. Η επιχείρηση οργανώθηκε από το Τμήμα Απελάσεων. Πρόκειται για 20 πολίτες Πακιστάν, 2 πολίτες Ιράν, δύο πολίτες Μαρόκου, 2 πολίτες Αιγύπτου και 16 Αλβανούς υπηκόους. Η επιστροφή τους έγινε με εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Οι υπήκοοι Αλβανίας επέστρεψαν στη χώρα τους οδικώς, μέσω της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή