Αντιδράσεις για την ενδεχόμενη αύξηση των ωρών διδασκαλίας

Αντιδράσεις για την ενδεχόμενη αύξηση των ωρών διδασκαλίας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξύτατη ήταν η αντίδραση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) στην πρόταση του ΚΕΠΕ για αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, ως ένα μέτρο εξοικονόμησης κονδυλίων. Το σενάριο ενίσχυσε ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι η κυβέρνηση μελετά την πρόταση. Πάντως πρόσθεσε ότι εάν υιοθετηθεί, θα εφαρμοστεί από το 2013 – 2014.

Ειδικότερα, το ΚΕΠΕ προτείνει αύξηση των ωρών διδασκαλίας κάθε εκπαιδευτικού με στόχο τη μείωση των προσλήψεων. Η πρόταση συγκλίνει με έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία είχε κατατεθεί στο υπ. Παιδείας τον περασμένο Απρίλιο και συστήνει οι ώρες διδασκαλίας κάθε εκπαιδευτικού να αυξηθούν στις 25 ώρες την εβδομάδα στην πρωτοβάθμια και στις 22 στη δευτεροβάθμια. Με βάση τα ισχύοντα, οι εκπαιδευτικοί έχουν -ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας- στην πρωτοβάθμια από 21 έως 24 ώρες εβδομαδιαίως και στη δευτεροβάθμια από 16 έως 21 ώρες.

Η ΔΟΕ σε χθεσινή επιστολή προς τον κ. Αρβανιτόπουλο αναφέρεται στις διαβεβαιώσεις του κατά την πρόσφατη συνάντηση (18/7) που είχαν, ότι τα νέα μέτρα δεν θα θίξουν τους εκπαιδευτικούς και συμπληρώνει: «Σε ερώτηση αν υπάρχουν σκέψεις αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών, απαντήσατε «ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα». Πριν καν στεγνώσει το μελάνι των ανακοινώσεων κύκλοι του υπ. Οικονομικών αρχικά, και στη συνέχεια εσείς ο ίδιος, ανοίγετε θέμα αύξησης ωραρίου». Και η ΔΟΕ τονίζει: «Η εμμονή στην οικονομική προσέγγιση της εκπαίδευσης, αδιαφορώντας για τους ποιοτικούς δείκτες της, είναι λανθασμένη οπτική και θα βρει απέναντί της τη συσσωρευμένη οργή του εκπαιδευτικού κόσμου από τα διαρκή χτυπήματα εις βάρος του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή