ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΡΕΠΟΥΣΗ

Ορατό το ενδεχόμενο αλλαγών στον νόμο για τα ΑΕΙ

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στον νόμο της Αννας Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ φαίνεται να προκύπει ως ορατό μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τους πρυτάνεις ο κ. Ευ. Βενιζέλος, αλλά και μετά μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο τομέας Παιδείας της ΔΗΜΑΡ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «αναγκαίες προσαρμογές» επιφυλασσόμενος να τοποθετηθεί στην αναμενόμενη σχετική εισήγηση του υπουργού Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλου (θα δει σήμερα τους πρυτάνεις), ενώ η αρμόδια τομεάρχης της ΔΗΜΑΡ κ. Μαρία Ρεπούση προχώρησε ένα βήμα περισσότερο απαριθμώντας τις αλλαγές «για να γίνει λειτουργικός και εφαρμόσιμος ο νόμος» υιοθετώντας πολλά από τα αιτήματα των πανεπιστημιακών, όπως π.χ. την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στις συγκλήτους και τα συμβούλια διοίκησης. Κατόπιν τούτων αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της κ. Διαμαντοπούλου, πόσω μάλλον όταν τον νόμο της είχαν ψηφίσει με ευρύτατη πλειοψηφία τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Ν.Δ.

ΠΛΑΣΤΕΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Επιχορηγήσεις χωρίς έλεγχο

Παράνομες συναλλαγές με πλαστές εγγυητικές επιστολές τραπεζών, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, εντοπίζει σύμφωνα με πληροφορίες το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης το οποίο διερευνά τη διαδικασία επιδοτήσεων τουριστικών μονάδων στο υπουργείο Ανάπτυξης. Οι υπάλληλοι φέρεται να έχουν αποδεχθεί τουλάχιστον τρεις πλαστές εγγυητικές επιστολές ύψους 20 εκατ. ευρώ από υποψηφίους που επιθυμούσαν να επιχορηγηθούν. Παρότι θα έπρεπε να έχουν ελέγξει τις εγγυητικές επιστολές πριν προχωρήσουν στις σχετικές διαδικασίες, προχώρησαν χωρίς έλεγχο στις επιχορηγήσεις. Σε άλλες περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι παραβιάζονταν οι διαδικασίες προτεραιότητας για την εξέταση των σχετικών φακέλων, με το αζημίωτο.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Απειλούν με άρση της πίστωσης

Με άρση της πίστωσης στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας από τις 10 Αυγούστου απειλούν οι συμβεβλημένοι γιατροί στην περίπτωση που δεν τους καταβληθούν οι οφειλόμενες αμοιβές μέχρι και τον μήνα Μάιο. Αυτό σημαίνει νέο κύκλο ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων που θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους ιατρικές επισκέψεις και πράξεις. Οπως αναφέρεται σε επιστολή της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Μ. Σαλμά, ο οργανισμός οφείλει 570 εκατ. ευρώ από παλαιά χρέη, δεν έχει πληρώσει καμία ιατρική πράξη από τις αρχές του έτους και χρωστάει ιατρικές επισκέψεις από τον περασμένο Μάρτιο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΧΘΕΣ

Νέο Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε.

Ανακοινώθηκε χθες το νέο Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε., μετά τις διεργασίες μεταξύ Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Τις θέσεις κλειδιά του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου αναμένεται να καταλάβουν ο δημοσιογράφος Νίκος Σίμος και ο Τζόνι Καλημέρης. Συμμετέχουν ως μέλη οι Νίκος Τέλλης από το υπ. Οικονομικών, οι δημοσιογράφοι Ενυ Μαγιάση, Τέλης Σιαμαντάς και Χάρης Παπαδόπουλος από την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών. Εκπρόσωπος των εργαζομένων είναι ο Αρίστων Κοντιζάς με αναπληρωτή τον Συμεών Σαζακόγλου.

ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ

Ορίστηκε διαπραγματευτής

Διαπραγματευτής για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με τους παραχωρησιούχους των τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων ορίστηκε χθες με απόφαση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, κατόπιν εισήγησης του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη. Στόχος της διαπραγμάτευσης, την οποία αναλαμβάνει ο Ευθύμιος Βιδάλης, είναι να έχουν καταλήξει οι εμπλεκόμενες πλευρές σε συμφωνία έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ώστε έως το τέλος του χρόνου να τεθούν τα έργα υπό την έγκριση της Βουλής. Οι συμβάσεις έχουν παρουσιάσει καθυστερήσεις στην υλοποίηση, λόγω της οικονομικής κρίσης που οδήγησε σε σημαντική έλλειψη ρευστότητας στον χρηματοπιστωτικό τομέα, που επηρεάζει άμεσα τη χρηματοδότηση των έργων και των παραχωρησιούχων.

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Αμεση αφαίρεση της πισίνας

Την εντολή να αφαιρεθεί η «πισίνα» από τον προαύλιο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπ. Δικαιοσύνης, μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η σχετική αποκάλυψη. Ο υπουργός κ. Α. Ρουπακιώτης ζήτησε από τη διεύθυνση του Ψυχιατρικού Καταστήματος Κορυδαλλού να προβεί στην «άμεση αφαίρεση κτισμάτων που δεν συνάδουν με τη λειτουργία του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης και την άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας προς αποφυγή τυχόν ατυχημάτων», ενώ διαβιβάστηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα έγγραφα των υπηρεσιών του υπουργείου, από τα οποία προκύπτει ότι ποτέ δεν είχε ζητηθεί άδεια για την κατασκευή του εν λόγω έργου, ούτε είχε εγκριθεί σχετική πίστωση. Η πισίνα και το μπάρμπεκιου κατασκευάστηκαν από την Ενωση Σωφρονιστικών Υπαλλήλων με χρήματά της και σύμφωνα με τον πρόεδρό της «η πισίνα ήταν χώρος για να μαζεύουν το νερό, ενώ το μπάρμπεκιου το είχαν για την Τσικνοπέμπτη».

ΠΕΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Ξεκίνησαν αγωγή για φυματίωση

Σε θεραπευτική αγωγή βρίσκονται πέντε παιδιά μετά την εμφάνιση κρούσματος φυματίωσης σε παιδικό σταθμό του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Καλυψώ Γούλα πρόκειται για ένα κρούσμα φυματίωσης σε ενήλικο που εντοπίστηκε στις 27/6. Ενημερώθηκαν οι γονείς και πραγματοποιήθηκε έλεγχος Mantoux σε όλα τα παιδιά και τους εργαζομένους. Πέντε από τα παιδιά βρέθηκαν θετικά και έχουν ξεκινήσει θεραπευτική αγωγή. Τον Σεπτέμβριο τα παιδιά θα υποβληθούν σε νέες εξετάσεις.

ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ

Αντουάν Κολομπανί

Στο γράφημα που δημοσιεύθηκε στη σελίδα 3, χθες Τρίτη 24 Ιουλίου, δίπλα στις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Κομισιόν, Αντουάν Κολομπανί, τοποθετήθηκε εκ παραδρομής φωτογραφία του δημοσιογράφου Ζαν Μαρί Κολομπανί. Ζητούμε συγγνώμη για το λάθος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή