Στην Κύπρο εκδίδονται οι δύο αντιεξουσιαστές

Στην Κύπρο εκδίδονται οι δύο αντιεξουσιαστές

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις κυπριακές αρχές, προκειμένου να δικαστούν, θα παραδοθούν τις επόμενες ημέρες οι δύο Ελληνες αντιεξουσιαστές που κατηγορούνται για την πενταπλή δολοφονία φρουρών Κύπριου επιχειρηματία στην Αγία Νάπα της Κύπρου, στις 23 Ιουνίου.

Το Συμβούλιο Εφετών έκανε δεκτό το αίτημα έκδοσης των κυπριακών αρχών, επισημαίνοντας ωστόσο ότι εφόσον οι δύο συλληφθέντες καταδικαστούν θα εκτίσουν την ποινή στην Ελλάδα.

Κατά τη συζήτηση του αιτήματος ο 29χρονος αντιεξουσιαστής που κατηγορείται ότι σκότωσε τους πέντε φρουρούς δήλωσε ότι επιθυμεί να εκδοθεί προκειμένου -όπως είπε- «να τελειώσει όσο το δυνατόν νωρίτερα η σχετική διαδικασία». Ο 29χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες και για συμμετοχή του στα επεισόδια του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 2011. Αντίθετα, ο 41χρονος συγκατηγορούμενός του ζήτησε να μην εκδοθεί, επικαλούμενος εκκρεμοδικία του για υπόθεση ναρκωτικών. Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημά του και είναι πιθανόν ο κατηγορούμενος να ασκήσει έφεση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι πέντε φρουροί επέβαιναν σε αυτοκίνητο που κινούνταν στην πλατεία της Αγίας Νάπας. Οι δράστες -που ήταν κρυμμένοι- πυροβόλησαν ενώ το αυτοκίνητο βρισκόταν σε κίνηση. Οι τέσσερις φρουροί πέθαναν ακαριαία, ενώ ο πέμπτος απεβίωσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Από την αστυνομία η δολοφονία χαρακτηρίστηκε «μαφιόζικη», ενώ μια εβδομάδα αργότερα συνελήφθησαν στην Αθήνα οι δύο αντιεξουσιαστές. Τα επιβαρυντικά στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος τους προέρχονται από κάμερες στο σημείο της δολοφονίας και από τα παραστατικά του ξενοδοχείου όπου διέμεναν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή