Αποστάσεις κρατά η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Αποστάσεις κρατά η Αρετή Τσοχατζοπούλου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή της να εκχωρήσει στο ελληνικό Δημόσιο όσα ακίνητα έχει στην κατοχή της και φέρονται να αγοράστηκαν με «μαύρο χρήμα», δήλωσε γραπτώς στον ανακριτή η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Λίγες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις στις οποίες προέβη ο Νίκος Ζήγρας, η προφυλακισμένη Αρετή Τσοχατζοπούλου φαίνεται να λαμβάνει αποστάσεις από τον πατέρα της, υπογραμμίζοντας ότι δεν νομιμοποίησε εν γνώσει της «μαύρο χρήμα». Η δήλωσή της απευθύνεται στον ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή, στους αρμόδιους εισαγγελείς και στο υπ. Οικονομικών, όπου καθιστά σαφή την πρόθεσή της να εκχωρήσει άμεσα στο ελληνικό Δημόσιο «όσα ακίνητα της ανήκουν και αγοράστηκαν με χρήματα του πατέρα της, εφόσον διαπιστωθεί ότι αυτά προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα».

Συγκεκριμένα στη γραπτή της δήλωση, που υπογράφει ο συνήγορός της κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η Αρετή Τσοχατζοπούλου αναφέρει: «Σε συνέχεια της από 26 Απριλίου 2012 απολογίας μου τονίζω ακόμα μια φορά ότι ουδέποτε προέβην εν γνώσει μου και με σκοπό βιοπορισμού μου σε πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα του συγκατηγορουμένου πατρός μου Αποστόλου – Αθανασίου Τσοχατζόπουλου ή άλλου προσώπου. Ωστόσο, με το βάρος της ευθύνης που φέρω ως θυγατέρα προσώπου που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημόσια ζωή της χώρας αυτής επί 25 συναπτά έτη και με κάθε σεβασμό προς τους Ελληνες πολίτες δηλώνω διά της παρούσης ότι εκχωρώ ανεκκλήτως και θέτω υπό τη διάθεση του ελληνικού Δημοσίου ευρισκόμενα στην κατοχή μου περιουσιακά στοιχεία, που απεκτήθησαν με χρήματα του πατρός μου και κρισιολογηθεί ότι προέρχονται εξ εγκληματικής δραστηριότητάς του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή