Αιφνίδια δίωρη στάση εργασίας

Αιφνίδια δίωρη στάση εργασίας

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλάσια είναι σήμερα σε σχέση με το παρελθόν τα περιστατικά πτώσης στις γραμμές του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του μετρό, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στα δύο μέσα, που κάνουν λόγο για μια τραγική κατάσταση, η οποία φέρνει προ τετελεσμένων και τους ίδιους τους μηχανοδηγούς. «Μέχρι προ 2ετίας μετρούσαμε κατά μέσο όρο 4 έως 5 περιστατικά πτώσης στις γραμμές, τα οποία στην πλειονότητά τους αφορούσαν απόπειρες αυτοκτονίας. Από το 2011 και μετά τα περιστατικά έχουν διπλασιαστεί», εξηγεί στην «Κ» ο γραμματέας του σωματείου Ηλεκτροδηγών της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες). Μόνο το 2012 έχουν ήδη σημειωθεί τρία περιστατικά πτώσης στις γραμμές, τα δύο εκ των οποίων στις γραμμές του ηλεκτρικού και το ένα στο μετρό. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, το 2011 παρατηρήθηκε η πρώτη αύξηση στα περιστατικά, τα οποία ανήλθαν στα 9.

Το πιο πρόσφατο μάλιστα ατύχημα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, οι οποίοι αποφάσισαν αιφνιδίως να προχωρήσουν σε 2ωρη στάση εργασίας χθες το πρωί. Προχθές το βράδυ στον σταθμό Αττική της γραμμής 1 (ΗΣΑΠ) ένας άνδρας αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του και έπεσε στις γραμμές. Την τελευταία στιγμή ο άνδρας που είχε ξαπλώσει στις γραμμές του ηλεκτρικού μετακινήθηκε, με αποτέλεσμα να περάσει ο συρμός χωρίς εκείνος να υποστεί σοβαρό τραυματισμό. Στη συνέχεια αυτόπτες μάρτυρες, όπως και ο ίδιος ο άνδρας κατέθεσαν ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, αποκλείοντας με τις δηλώσεις τους το ενδεχόμενο ατυχήματος.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι ο εισαγγελέας υπηρεσίας διέταξε τα αστυνομικά όργανα να προχωρήσουν στην προσωρινή κράτηση του μηχανοδηγού, ώστε το πρωί να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα, ο οποίος και αποφάσισε την άρση του περιορισμού που του είχε επιβληθεί. Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι δεν επρόκειτο περί ατυχήματος, όπως κατέθεσε και ο ίδιος ο τραυματίας, και κατά συνέπεια δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να κρατηθεί ο μηχανοδηγός, ο οποίος δεν φέρει καμία ευθύνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή