ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΥΝ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΓΔΜ

Προτίθεται να συμβάλει στην επίλυση του ζητήματος

Την πρόθεσή του να συμβάλει στην επιτάχυνση της διαπραγματευτικής διαδικασίας για λύση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ εξέφρασε χθες ο γ. γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο οποίος βρέθηκε στα Σκόπια στο πλαίσιο περιοδείας του στα Δυτικά Βαλκάνια. Ο κ. Μπαν, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκεόργκι Ιβανόφ, δήλωσε ότι προτίθεται να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, για το ζήτημα. Ο γ. γ. του ΟΗΕ συναντήθηκε και με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι, που εξέφρασε ετοιμότητα για συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Εθεσε, ωστόσο, ενώπιον του κ. Μπαν, ζήτημα «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα, της οποίας ζήτησε την αναγνώριση. Σήμερα, ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, που συνόδευσε τον κ. Μπαν στα Σκόπια, θα συναντηθεί στη Θεσσαλονίκη με τον Ελληνα διαπραγματευτή, Αδ. Βασιλάκη.

ΦΡΕΓΑΤΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ

Τουρκική πρόκληση

Νέα τουρκική πρόκληση, με αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, εκδηλώθηκε χθες, καθώς η τουρκική φρεγάτα «GOKOVA» παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα, κινούμενη στην περιοχή των Κυκλάδων. Η τουρκική φρεγάτα, προερχόμενη από την Αν. Μεσόγειο, όπου συμμετείχε στη νατοϊκή επιχείρηση για τον έλεγχο παράνομης διακίνησης όπλων, Active Endeavour, κινήθηκε μεταξύ Κάσου και Κρήτης, πέρασε βόρεια της Κρήτης και εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Μήλου και Φολεγάνδρου. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε βόρεια, μεταξύ Σίφνου και Αντιπάρου και βγήκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, κινούμενη μεταξύ Τήνου και Μυκόνου. Σε όλη τη διάρκεια της πλεύσης της στο Αιγαίο, την παρακολουθούσε από κοντινή απόσταση φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο και ένα ζεύγος Μιράζ 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Επίσκεψη Πέρες στην Ελλάδα

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει 6 με 8 Αυγούστου ο πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, που, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την Αθήνα, θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα, ως φιλοξενούμενος του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κ. Παπούλια. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού προέδρου στη χώρα μας μετά την αναβάθμιση των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων την τελευταία διετία. Ο κ. Πέρες θα συναντηθεί, ακόμη, με τον πρωθυπουργό, κ. Αντ. Σαμαρά, τον υπ. Εξωτερικών, κ. Δ. Αβραμόπουλο, και τον υπ. Αμυνας, κ. Π. Παναγιωτόπουλο. Οι δύο πλευρές δίδουν μεγάλη σημασία στην επίσκεψη ως σημαντικό βήμα για περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων σε μία κρίσιμη συγκυρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ

Ενσταση για τις εκλογές

Ενσταση κατά της εγκυρότητας των εκλογών της 17ης Ιουνίου κατέθεσαν στο εκλογοδικείο δύο εκλογείς, υποστηρίζοντας ότι έγιναν σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2001 και όχι του 2011. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή η ένσταση θα επιφέρει αλλαγές που θα επηρεάσουν 15 βουλευτές (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) 10 εκλογικών περιφερειών της χώρας, ενώ θα ανακηρυχθούν πέντε αναπληρωματικοί βουλευτές στη Β΄ Αθηνών από τον χώρο της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Θα προχωρήσουν παράλληλα

Η αναδιάρθρωση του Δημοσίου και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση πρέπει να προχωρήσουν παράλληλα, τόνισε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Μ. Βολουδάκης, μιλώντας στο 1ο Ετήσιο Συνέδριο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. «Δεν μπορεί να γίνει νοικοκύρεμα του Δημοσίου χωρίς την ηλεκτρονική διακυβέρνηση», ανέφερε και ο συντονιστής οργάνωσης του συνεδρίου κ. Π. Καπράλος, καθώς από τις 200 προβλεπόμενες αλλαγές στο Δημόσιο, οι 40 δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ

Πυρά ληστή κατά αστυνομικών

Ενοπλη συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών της ομάδας Ζ και του δράστη ένοπλης ληστείας σε σούπερ μάρκετ της Κυψέλης σημειώθηκε χθες στις 7.43 μ. μ. Ο δράστης έπειτα από ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στην οδό Βελβενδού καταδιώχθηκε από αστυνομικούς και πυροβόλησε εναντίον τους. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, δίχως να υπάρξει τραυματισμός. Ο δράστης αποβίβασε με την απειλή όπλου διερχόμενη οδηγό και διέφυγε με το αυτοκίνητό της.

ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

Μολύνθηκε μέσω μετάγγισης

Μέσω μετάγγισης αίματος μολύνθηκε ανοσοκατεσταλμένος ασθενής από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ αιμοληψία και μετάγγιση έγιναν πριν εμφανιστεί το πρώτο κλινικά αναγνωρισμένο κρούσμα. Η μετάδοση του ιού μέσω μετάγγισης είναι εξαιρετικά σπάνια λόγω της πολύ σύντομης διάρκειας παραμονής του ιού στο αίμα. Τα νοσοκομεία σε περιοχές με κρούσματα θα ελέγχουν το αίμα. Εχουν καταγραφεί 18 κρούσματα και δύο θάνατοι.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

Επιδεινώθηκε η υγεία της 15χρονης

Σε νέα χειρουργική επέμβαση από τους νευροχειρουργούς του νοσοκομείου Αττικόν υποβλήθηκε χθες η 15χρονη που βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένη σε παραλία της Πάρου. Χθες το πρωί η υγεία της εμφάνισε επιδείνωση εξαιτίας εγκεφαλικού οιδήματος και οδηγήθηκε για δεύτερη φορά στο χειρουργείο. Μετά την επέμβαση επέστρεψε στη ΜΕΘ.

ΑΠΑΤΗ 60ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εισέπραττε επιδόματα τυφλότητας

Εξηντάχρονο «ανοιχτομάτη» που εισέπραττε δύο διαφορετικά επιδόματα τυφλότητας από το ΙΚΑ και την Πρόνοια, αλλά μπορούσε να παρκάρει το Ι. Χ. του με ακρίβεια εκατοστών εντόπισε το ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη. Σε πέντε χρόνια είχε εισπράξει 26.000 ευρώ, ενώ και η σύζυγός του εισέπραττε επίδομα συντήρησης τυφλού. Στην υπόθεση εμπλέκεται και γιατρός του ΑΧΕΠΑ που είχε χορηγήσει τη βεβαίωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή