Κρατούμενος πίσω από την πισίνα

Κρατούμενος πίσω από την πισίνα

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης που εξαρθρώθηκε την άνοιξη του 2011 φέρεται να συνδέεται η κατασκευή της… πισίνας στο προαύλιο του Ψυχιατρείου του Κορυδαλλού! Και αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, μέρος από τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου δόθηκαν από άτομο που συμμετείχε στο κύκλωμα εκβιαστών και παραμένει προφυλακισμένο για την υπόθεση. Ο συγκεκριμένος κρατούμενος ηλικίας 35 ετών φέρεται, μεταξύ άλλων, να δώρισε προ μηνών στο Ψυχιατρείο σκαπτικό μηχάνημα για τις εξωτερικές εργασίες της φυλακής. Η υπόθεση μοιάζει να περιπλέκεται, καθώς ο κρατούμενος – «ευεργέτης» φέρεται να μετήχθη μυστηριωδώς από τις φυλακές Αλικαρνασσού, όπου εκρατείτο, στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού, όπου οι συνθήκες φέρονται να είναι καλύτερες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κρατούμενος, για να ανταποδώσει τη βοήθεια που του παρασχέθηκε με τη μεταφορά του από την Αλικαρνασσό στον Κορυδαλλό δώρισε χρήματα στη διοίκηση του Ψυχιατρείου.

Μεταγωγή

Πράγματι, μιλώντας χθες στην «Κ» ο συνήγορος υπεράσπισής του κ. Αλέξης Κούγιας επιβεβαίωσε ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος μεταφέρθηκε προ τριμήνου στο Ψυχιατρείο από τις φυλακές Αλικαρνασσού όπου εκρατείτο. Προσέθεσε μάλιστα ότι η μετακίνησή του έγινε κατόπιν σχετικής γνωμάτευσης των γιατρών της φυλακής που έκριναν επιβεβλημένη τη μεταφορά του στην «ειδική» πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Αρνήθηκε ωστόσο ότι ο πελάτης του έχει οποιαδήποτε σχέση με τις κατασκευές στην εγκατάσταση, υποστηρίζοντας ότι το σύνολο των χρημάτων του έχει δεσμευθεί μετά τη σύλληψή του. Τις πληροφορίες για παρέμβασή του με στόχο τη μεταγωγή του κατηγορουμένου από την Αλικαρνασσό στην Αθήνα διαψεύδει αξιωματούχος των φυλακών, αρνούμενος μάλιστα ότι υπήρξε οποιαδήποτε δωρεά χρημάτων από τον κρατούμενο. Ο 35χρονος προφυλακίστηκε στα τέλη Απριλίου του 2011, καθώς οι ανακριτικές αρχές του απέδωσαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος εκβιαστών – τοκογλύφων. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τοκογλυφία. Σύμφωνα με τη δικογραφία το κύκλωμα δρούσε τα τελευταία 5 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ενώ είχε επεκτείνει τη δραστηρότητά του και στην Αθήνα. Επίσης, ο 35χρονος σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε δανείσει χρήματα στην ΠΑΕ Ηρακλής, με αντάλλαγμα την εκχώρηση σε αυτόν των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή