Διέλυσαν σχολείο στον Δενδροπόταμο για να κλέψουν τα σίδερα…

Διέλυσαν σχολείο στον Δενδροπόταμο για να κλέψουν τα σίδερα…

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ως… προσφορά του ελληνικού Δημοσίου θεώρησαν οι κλέφτες ανακυκλώσιμων υλικών τις εγκαταστάσεις ενός σχολείου στον συνοικισμό του Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης και το λεηλάτησαν για να ξηλώσουν και να πουλήσουν δεκάδες αλουμινένια παραθυρα από τα κτίρια και τις μαντεμένιες σχάρες από την αυλή του.

Το σχολικό συγκρότημα στην περιοχή Αγίου Νεκταρίου επέστρεψε στην προ της λειτουργίας του εποχή, καθώς οι άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν όλα τα υλικά που θα μπορούσαν να πουλήσουν για ανακύκλωση, ακόμα και την εξωτερική μεταλλική πόρτα της εισόδου! Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης που έκανε την καταγραφή των λεηλασιών σημειώνει ότι οι άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν 52 παράθυρα αλουμινίου, κατέστρεψαν άλλα 13, πήραν όλα τα υλικά της αποθήκης, ενώ ξηλωσαν επίσης δύο σειρές κάγκελα και όλες τις σχάρες απορροής ομβρίων υδάτων που υπήρχαν εντός του αύλιου χώρου (ιδιαίτερα προσοδοφόρο υλικό για τις λεγόμενες «συμμορίες του σκραπ» λόγω του βάρους του).

Το φαινόμενο της κλοπής ανακυκλώσιμων υλικών από αφύλακτα κτίρια του Δημοσίου και αφύλακτες εγκαταστάσεις εργοστασιών – βιοτεχνιών έχει επεκταθεί πλέον από τις παραμεθόριες περιοχές στα αστικά κέντρα της Μακεδονίας. Προσφάτως ο Δήμος Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό ότι η «μαφία των μπλε κάδων» (οργανωμένες ομάδες αλλοδαπών που κλέβουν ανακυκλωσιμα υλικά) αφαιρεί ημερησίως έως και 8 τόνους από τους κάδους ανακυκλωσης.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λ. Κυρίζογλου μιλώντας για τις καταστροφές του σχολείου στον Δενδροπόταμο επιρρίπτει ευθύνες στην ΕΛ.ΑΣ.: «Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές και ανίκανες να προστατέψουν την περιουσία του δήμου από επικίνδυνους και θρασύτατους κλέφτες. Λόγω της φύσης και της έκτασης των κλοπών είναι αυτονόητο ότι αυτές διήρκεσαν αρκετές ώρες».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το φαινόμενο λεηλασίας σχολείων παρουσιάζει έξαρση. Εχουν αποξηλώσει καλοριφέρ, έχουν αφαιρέσει χαλκό, έχουν κλέψει πετρέλαιο θερμανσης (4 φορές) τον περασμένο χειμώνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή