Μήνυση κατά Ζήγρα από Ντίνο Μιχαηλίδη

Μήνυση κατά Ζήγρα από Ντίνο Μιχαηλίδη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση σε βάρος του εξαδέλφου του Ακη Τσοχατζόπουλου και κατηγορούμενου για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» Νίκου Ζήγρα υπέβαλε ο πρώην υπουργός της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης. Αιτία, τα όσα είπε σε βάρος του στη συμπληρωματική του απολογία ο Νίκος Ζήγρας υποστηρίζοντας ότι ο Κύπριος πολιτικός είχε «ρόλο -κλειδί» στην υπόθεση.

Ο κ. Μιχαηλίδης, ο οποίος προτίθεται προσεχώς να καταθέσει και αγωγή διεκδικώντας αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ -το οποίο κατά τη συνήγορό του κ. Ελίζα Βόζενμπεργκ θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς- υποστηρίζει ότι η συμπληρωματική απολογία του κ. Ζήγρα είναι «κατάπτυστη» και συγκεκριμένα ότι «είναι ένα κείμενο που αναβλύζει εμπάθεια και κακότητα» και αποτελεί «προσπάθεια του μηνυόμενου να μεταθέσει προσωπικές του ευθύνες σε πληθώρα άλλων προσώπων». Οπως επισημαίνει ο κ. Μιχαηλίδης, δεν γνωρίζει για ποιο λόγο επέλεξε «εμένα και τον υιό μου ως εξιλαστήρια θύματα», ωστόσο «είναι προφανές ότι κινείται από ιδιοτέλεια και δημιουργεί εντυπώσεις χωρίς να μπορώ να γνωρίζω σε τι ακριβώς προσβλέπει».

Ο κ. Μιχαηλίδης υποστηρίζει ότι ουδέποτε συμμετείχε σε οποιαδήποτε μορφής εταιρεία, καθώς και ότι ουδέποτε συνεργάστηκε με τον κ. Τσοχατζόπουλο, με τον οποίο είχε τυπικές σχέσεις λόγω του αξιώματός του. «Ουδέποτε συμμετείχα σε οποιασδήποτε μορφής εταιρεία, εξωχώρια ή άλλη, με τον μηνυόμενο ή κάποιο άλλο πρόσωπο, συγγενικό ή φιλικό του… Είναι αλήθεια ότι με την ιδιότητά μου ως υπουργού Εσωτερικών αλλά και καθ’ όλη την υπέρ τα σαράντα χρόνια ανάμειξή μου στα πολιτικά πράγματα της Κύπρου συναντήθηκα κατ’ επανάληψη τόσο με τον Α. Τσοχατζόπουλο όσο και με την πλειονότητα των αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης, τόσο εγώ όσο και όλοι ανεξαιρέτως οι συνάδελφοί μου, μέλη των κυπριακών κυβερνήσεων», εξηγεί ο κ. Μιχαηλίδης. Ο ίδιος δέχεται ότι συναντήθηκε και με τον κ. Ζήγρα, καθώς ήταν στενός συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου, αλλά οι σχέσεις ήταν «τυπικές».

«Μέσω της δικαστικής οδού ο πρώην υπουργός της Κύπρου αναζητεί τους λόγους για τους οποίους τον ενέπλεξε σε αυτή την υπόθεση ο κ. Ζήγρας. Ο ίδιος ο συκοφάντης πρέπει να δώσει τις απαντήσεις και να εξηγήσει όλες αυτές τις ψευδολογίες», δήλωσε μετά την κατάθεση της μήνυσης η κ. Βόζενμπεργκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή