Ζήτησε τη στήριξη των δήμων κατά της λαθρομετανάστευσης

Ζήτησε τη στήριξη των δήμων κατά της λαθρομετανάστευσης

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να προετοιμάσει το έδαφος για τη χωροθέτηση κέντρων κράτησης μέσα στον νομό Αττικής επιχείρησε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, σε συνάντησή του με τους δημάρχους όλου του νομού. «Ζήτησα τη βοήθεια και τη συμμετοχή των δημάρχων στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και του τεράστιου θέματος της παράνομης μετανάστευσης» δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Δένδιας.

Στην ομιλία του στους δημάρχους ο υπουργός Δημόσιας Τάξης φέρεται να ζήτησε πιο εμφατικά τη συνεργασία και τη στήριξη των δημάρχων, λέγοντάς τους «προσβλέπω στη συνεργασία μας, παρακαλώ για τις σκέψεις και τις απόψεις σας».

Στην πρώτη του συνάντηση με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πάντως, απέφυγε να αναφερθεί συγκεκριμένα στο θέμα χωροθέτησης των Κέντρων Κράτησης προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αντιδράσεις των διαφωνούντων. Πάντως, προ ημερών, ο δήμαρχος της Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης είχε στη συνάντησή του με τον κ. Δένδια ανάψει το «πράσινο φως» για τη χωροθέτηση Κέντρου Κράτησης εντός των ορίων του Δήμου της Αθήνας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα αντιμετώπισης των πυρκαγιών: «Ζήτησα τη βοήθειά τους στο θέμα της πυρόσβεσης, σε μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά».

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση μετά την ανάληψη των καθηκόντων του έκανε και ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλος Γεωργιάδης. «Αντηλλάγησαν απόψεις και δώσαμε την ευκαιρία σε όσους παρευρίσκοντο, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να μας κάνουν τις παρατηρήσεις τους σε θέματα αρμοδιότητάς μας» δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «το υπουργείο θα εξετάσει τα αιτήματα που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή