ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ 2,7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ

Καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλακή ο Μιχ. Ανδρουλιδάκης

Σε πενταετή φυλάκιση χωρίς αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο εκδότης Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της υπεξαίρεσης. Σύμφωνα με την κατηγορία φέρεται να είχε υπεξαιρέσει το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ που προοριζόταν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του καναλιού Tempo. Ο εκδότης αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές, καθώς καταδικάστηκε ερήμην.

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΙΑΤΡΩΝ

Προσπάθεια μείωσης της δαπάνης

Εξορθολογισμό στις εφημερίες των γιατρών με στόχο τον περιορισμό των δαπανών προανήγγειλε χθες ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό (ΝΕΤ), ο κ. Λυκουρέντζος, έκανε λόγο για καταστατάληση των περιορισμένων πόρων για τις εφημερίες των γιατρών, από ειδικότητες που δεν είναι αμέσου και επιτακτικής ανάγκης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων περιστατικών, και σημείωσε ότι η προσπάθεια που θα γίνει για την εξάλειψη αυτών των φαινομένων θα υποστηριχθεί και από την ενοποίηση τμημάτων και κλινικών στα νοσοκομεία. Επεσήμανε ότι γίνονται ενέργειες για την εξόφληση δεδουλευμένων εφημεριών των γιατρών, τονίζοντας ωστόσο ότι το τρίμηνο της προεκλογικής εκστρατείας, έγιναν υπερβάσεις στις σχετικές δαπάνες.

ΟΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Αναβάθμιση αερολιμένος Χανίων

Το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ελεγκτικό Συνέδριο πήρε η σύμβαση για την επέκταση και την αναβάθμιση του αερολιμένος Χανίων. Χθες ο αν. υπουργός Υποδομών κ. Σταύρος Καλογιάννης ενέκρινε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και όρισε τον ανάδοχο του έργου, που αφορά την αναβάθμιση των υφιστάμενων χώρων και την επέκταση του κτιρίου του αεροσταθμού (σε 31.368 τ.μ. από 13.325 τ.μ. σήμερα), την κατασκευή νέου Πύργου Ελέγχου, την κατασκευή νέου κτιρίου αμαξοστασίου, υπόστεγου χώρου και των αναγκαίων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και τη διαμόρφωση νέου περιβάλλοντος χώρου του αεροσταθμού, επιφάνειας 26 στρεμμάτων. Το έργο έχει προϋπολογισμό 110 εκατ. ευρώ και ο ανάδοχος προσέφερε έκπτωση 48,4%.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Ιδιο το νοσηλευτικό προσωπικό

Στα επίπεδα του 1990 κινείται σήμερα η στελέχωση των μονάδων υγείας και πρόνοιας με νοσηλευτικό προσωπικό. Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ), από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, από το 2009 έως σήμερα αποχώρησαν από το ΕΣΥ περίπου 8.350 νοσηλευτές. Το 2012 ο συνολικός αριθμός του νοσηλευτικού προσωπικού ανέρχεται σε 29.545, αριθμός που βρίσκεται κοντά στα επίπεδα του 1990 όπου στελέχωναν τις υπηρεσίες υγείας 27.689 νοσηλευτές. Η ΠΑΣΟΝΟΠ, σημειώνει ότι τα στοιχεία «επιβεβαιώνουν την απαξίωση που επιφυλάσσει η πολιτεία στο ΕΣΥ».

ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Σκότωσε τον γαμπρό του

Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Σαμψούντα, Πρέβεζας. 70χρονος κάτοικος της περιοχής συνεπλάκη λόγω οικογενειακών διαφορών με τον 50χρονο γαμπρό του τραυματίζοντάς τον θανάσιμα! Στη διάρκεια του επεισοδίου, ο ηλικιωμένος αρχικά πυροβόλησε στον αέρα με κυνηγετική καραμπίνα και στη συνέχεια χτύπησε τον 50χρονο με μαχαίρι στην ωμοπλάτη. Ο άτυχος άνδρας υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή