«Δεοντολογική η παράδοση του DVD στο Μαξίμου»

«Δεοντολογική η παράδοση του DVD στο Μαξίμου»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Θέμος Αναστασιάδης ουδέποτε μου ζήτησε αντάλλαγμα όταν μου έδωσε το DVD». «H παράδοση του DVD στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Θ. Αναστασιάδη ήταν δεοντολογική». Αυτά υποστήριξαν καταθέτοντας στη δίκη για την απόπειρα εκβίασης εις βάρος του πρώην γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Χρ. Ζαχόπουλου, ο τότε διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού κ. Γιάννης Ανδριανός και ο τότε διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Γιάννης Αγγέλου. Κατάθεση στο δικαστήριο έδωσε και κ. Σπύρος Κλαδάς πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, ο οποίος υποστήριξε ότι η παράδοση του DVD από τον κ. Αναστασιάδη δεν σχετίζεται με τον έλεγχο που διενεργούσε το ΣΔΟΕ για ποσό 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι καταθέσεις των κ. Αγγέλου και Ανδριανού περιεστράφησαν γύρω από το «ροζ DVD» που περιείχε προσωπικές στιγμές του Χρ. Ζαχόπουλου με τη στενή συνεργάτιδά του Εύη Τσέκου και πώς αυτό έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με τον κ. Ανδριανό, ο Θέμος Αναστασιάδης του παρέδωσε το DVD λέγοντάς του ότι «μία συμβασιούχος του υπουργείου Πολιτισμού περιφέρεται σε κανάλια και εφημερίδες και υποστηρίζει ότι έχει υλικό εις βάρος του Χ. Ζαχόπουλου». Ο κ. Ανδριανός, όπως κατέθεσε, ενημέρωσε άμεσα τον κ. Αγγέλου, ενώ είδε το υλικό μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του κ. Ζαχόπουλου. «Δεν παρουσίαζε κανένα ενδιαφέρον για την κυβέρνηση, την οποία απασχολούσε μόνο εάν υπήρχε πρόβλημα στις αρμοδιότητες και στη διαχείριση εξουσίας».

Σε αντίστοιχο πλαίσιο κινήθηκε και ο κ. Αγγέλου, ο οποίος, μάλιστα, χαρακτήρισε «δεοντολογική» την επιλογή του Θ. Αναστασιάδη να παραδώσει το DVD στο Μέγαρο Μαξίμου, κρίση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ε. Τσέκου». «Εξίσου δεοντολογική ήταν και η δημοσίευση των φωτογραφιών από το βίντεο στο «Πρώτο Θέμα» όταν ο κ. Ζαχόπουλος χαροπάλευε στην κλινική;», είπε η κατηγορούμενη.

Ο κ. Αγγέλου, τέλος, δήλωσε έκπληκτος για την απόπειρα αυτοκτονίας του κ. Ζαχόπουλου, επισημαίνοντας ότι ο τελευταίος «μπορεί να είχε αγωνία για τη δημοσιοποίηση του υλικού, αλλά δεν έδειχνε ότι είχε φτάσει σε τέτοια όρια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή