ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΡΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΣΕ ΑΦΙΣΑ

Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ

Με απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επεβλήθη πρόστιμο 3.000 ευρώ στην «Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος», συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Αιτία αποτέλεσε καταγγελία δύο Ελλήνων και ενός Ισπανού πολίτη, τα πρόσωπα των οποίων εμφανίζονταν σε αφίσα που είχε αναρτήσει η πολιτική ένωση σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, του Πειραιά, αλλά και της Πάτρας. Οι φωτογραφίες είχαν ληφθεί από συγκέντρωση των «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα. Οπως υποστήριξαν οι τρεις πολίτες, η χρήση των φωτογραφιών τους έγινε χωρίς να ενημερωθούν, ενώ δύο εξ αυτών που είναι μέλη μη κυβερνητικής οργάνωσης υποστήριξαν ότι η εμφάνισή τους στην αφίσα δημιούργησε την ψευδή εντύπωση ότι είναι μέλη ή πολιτικά προσκείμενοι στην ΚΟΕ. Από την πλευρά της η ΚΟΕ διευκρίνισε ότι η φωτογραφία ελήφθη από το Διαδίκτυο και επεσήμανε ότι τέτοιου είδους φωτογραφίες εμφανίζονται σε πολλές αφίσες χωρίς να υπονοείται συσχετισμός των εικονιζομένων με τη δημοσίευση. Η Αρχή δικαίωσε τους τρεις πολίτες, κρίνοντας ότι η δημοσίευση της φωτογραφίας στη συγκεκριμένη αφίσα θα μπορούσε ενδεχομένως να δημιουργήσει στον μέσο πολίτη την πεπλανημένη εντύπωση ότι οι εικονιζόμενοι ανήκουν πολιτικά στον χώρο της ΚΟΕ. Η Αρχή διέταξε και την καταστροφή της επίμαχης φωτογραφίας από το αρχείο της ΚΟΕ και την απαγόρευση της αναδημοσίευσης σε άλλες αφίσες της οργάνωσης.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΠΑΡΝΗΘΑ

Ακύρωση πάρκου τεχνολογίας

Δεκτή έκανε το Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση του (τότε) δήμου Αγίου Στεφάνου, να ακυρωθεί η δημιουργία βιομηχανικής και επιχειρηματικής περιοχής στα όρια του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας. Με την απόφαση 2880/12 το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικό το σκέλος του προεδρικού διατάγματος για την προστασία της Πάρνηθας που εξαιρούσε από τις ευεργετικές του διατάξεις ζώνη 500 στρεμμάτων στις Αφίδνες για τη δημιουργία του πάρκου τεχνολογίας «Τεχνόπολη – Ακρόπολις». Το ΣτΕ υποστήριξε ότι η Πολιτεία δεν εξέτασε επαρκώς αν η επίμαχη ρύθμιση εναρμονίζεται με τους σκοπούς του ισχύοντος ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας και συγκεκριμένα με την προστασία των ορεινών όγκων και την ανάσχεση της εξάπλωσης πόλεων.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ

Κλειστό το Σέιχ Σου

Κλειστό θα παραμείνει το δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη για έναν μήνα, αρχής γενομένης τον Δεκαπενταύγουστο, για τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες από τα μεσάνυχτα έως τις 7 π.μ. Την απόφαση έλαβε χθες το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, μετά τις αλλεπάλληλες απόπειρες εμπρησμού του δάσους. Στους εσωτερικούς δρόμους του Κέδρινου Λόφου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία τροχοφόρων, ωστόσο ελεύθερη θα είναι η διέλευση για πεζούς και ποδηλάτες.

ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Προβλήματα για 3 ημέρες στα ΚΕΠ

Μη διαθέσιμες από αύριο 10/8 έως και τη Δευτέρα 13/8 θα είναι ορισμένες υπηρεσίες των ΚΕΠ, λόγω μετεγκατάστασης των υπολογιστικών δομών που υποστηρίζουν τη λειτουργία του συστήματος «ΕΡΜΗΣ-ΚΕΠ» σε νέο κτίριο. Η εξυπηρέτηση των πολιτών στα ΚΕΠ θα συνεχιστεί σε όλες τις πιστοποιημένες υπηρεσίες πλην των λειτουργιών του ΕΡΜΗ που αφορούν την Υποδομή Δημοσίου Κλειδιού, το Ενιαίο Κέντρο Εξυπηρέτησης για τις διαδικασίες της Οδηγίας των Υπηρεσιών, της υποβολής αιτήσεων μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1500 και της διάθεσης των δελτίων Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων και Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

ΑΠΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Εκλεψε τρία χρυσά ρολόγια

Δεν… έχασε την ώρα του 37χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προσποιούμενος τον πελάτη, αφαίρεσε τρία χρυσά ρολόγια αξίας 107.830 ευρώ, αποσπώντας την προσοχή υπαλλήλων κοσμηματοπωλείου εντός ξενοδοχειακού συγκροτήματος στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, αλλά τον αντιλήφθηκε ένας από τους υπαλλήλους ο οποίος τον ακολούθησε και τον ακινητοποίησε με τη βοήθεια του υπαλλήλου της ιδιωτικής ασφάλειας του ξενοδοχείου. Συνελήφθη λίγα λεπτά αργότερα από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Εως τα ξημερώματα του Σαββάτου θα ισχύσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ξεκίνησαν χθες στη Λ. Μαραθώνος, λόγω εργασιών τοποθέτησης δικτύου οπτικών ινών. Από τις 22.00 έως τις 6.00 σήμερα και αύριο, θα διακοπεί προσωρινά και τμηματικά η κυκλοφορία των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα της Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα μεταξύ των οδών Τριανέμη και Πύλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, περιοχής Δήμου Παλλήνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή