Ο Δήμος Μεσολογγίου κατεδάφισε αυθαίρετα κτίσματα Ρομά στο Αιτωλικό

Ο Δήμος Μεσολογγίου κατεδάφισε αυθαίρετα κτίσματα Ρομά στο Αιτωλικό

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων στο Αιτωλικό στα οποία διέμεναν Ρομά προχώρησε χθες ο Δήμος Μεσολογγίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για την κατεδάφιση των κτισμάτων είχε ληφθεί εδώ και καιρό, αλλά τα πρόσφατα αιματηρά επεισόδια μεταξύ Ρομά και κατοίκων της περιοχής επέσπευσαν την υλοποίησή της. Ετσι χθες το πρωί ο δήμος χρησιμοποιώντας δικά του μηχανήματα κατεδάφισε τα αυθαίρετα, τα οποία βρίσκονταν σε δημοτικό χώρο πίσω από το γήπεδο του Αιτωλικού.

Την ώρα της κατεδάφισης, οι περισσότερες από τις οικογένειες των Ρομά που έμεναν σε αυτά είχαν φύγει και η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθούν απρόοπτα.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου εκτυλίχθηκαν εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ κατοίκων και Ρομά, όταν οι πρώτοι κατευθύνθηκαν προς τον καταυλισμό διαμαρτυρόμενοι για παραβατική συμπεριφορά των αθίγγανων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων κάποιοι από τον καταυλισμό πυροβόλησαν εναντίον των κατοίκων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα άτομα. Από την πλευρά της η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις Ρομά για τους πυροβολισμούς, ενώ αναζητεί τρία ακόμη άτομα.

Στο μεταξύ σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Π. Κατσούλης σημείωσε ότι «εδώ και περίπου δύο χρόνια, η κατάσταση με τους περισσότερους από 3.000 Ρομά που ζουν στον δήμο, και ιδιαίτερα στη δυτική πλευρά του Αιτωλικού, είναι εκτός ελέγχου». Ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι «έχουν διεισδύσει στον καταυλισμό εγκληματικά στοιχεία», με αποτέλεσμα όπως λέει να καταγράφεται παραβατική συμπεριφορά. Επίσης προσθέτει ότι είχε ενημερώσει πριν από ένα χρόνο υπουργούς της τότε κυβέρνησης, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ, διαμαρτυρίες περί παραβατικής συμπεριφοράς Ρομά υπήρξαν και στο Ρίο της Πάτρας. Κάτοικοι υποστηρίζουν ότι Ρομά έχουν καταλάβει σπίτια που έχουν απαλλοτριωθεί και προχωρούν σε έκνομες ενέργειες. Επίσης χθες το πρωί η αστυνομία έκανε ελέγχους σε καταυλισμό Ρομά στα Βραχνέικα της Πάτρας και προσήγαγε 32 άτομα, εκ των οποίων το ένα συνελήφθη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή