Προκαταρκτική για χρέη προς ΔΕΗ

Προκαταρκτική για χρέη προς ΔΕΗ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς ολοκλήρωση βαίνει η προκαταρκτική έρευνα που αφορά καταγγελλόμενες οφειλές ύψους περίπου 82 εκατ. ευρώ της εταιρείας Αλουμίνιον, συμφερόντων Μυτιληναίου, προς τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ. Ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης κάλεσε με την ιδιότητα του υπόπτου τον κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο, επικεφαλής του ομίλου, ο οποίος ελέγχεται για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία. Αιτία για την προκαταρκτική έρευνα που διενεργείται αποτέλεσαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η εταιρεία Αλουμίνιον οφείλει στη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ περίπου 82.000.000 ευρώ. Οπως υποστηρίζει η πλευρά της Αλουμίνιον, η ΔΕΗ είχε προχωρήσει σε υπερτιμολόγηση ρεύματος και το θέμα βρίσκεται σε διαιτησία. Εν τω μεταξύ, η Αλουμίνιον έχει ζητήσει από τη ΡΑΕ να καθορίσει προσωρινή τιμή ρεύματος μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαιτησίας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει την επίμαχη περίοδο ο κ. Μυτιληναίος, οι συνολικές οφειλές του Δημοσίου προς τον όμιλο Μυτιληναίου είναι 216,55 εκατ. ευρώ. Με την ιδιότητα του υπόπτου εξετάστηκε από τον εισαγγελέα και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός.

Τις προσεχείς ημέρες η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί είτε με την άσκηση δίωξης είτε με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή