ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Βόλτες με τουριστικά τρενάκια

Αν ο δρόμος σάς φέρει στο Πήλιο, στα Καλάβρυτα, ή στο Κατάκολο, μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα με τα γνωστά τουριστικά τρενάκια των περιοχών. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο οδοντωτός σιδηρόδρομος στα Καλάβρυτα, το τρενάκι του Πηλίου και η διαδρομή Κατάκολο – Ολυμπία στην αρχαία Ολυμπία βρίσκονται σε λειτουργία, περιμένοντας να ταξιδέψουν τους επισκέπτες σε διαδρομές μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Οι τιμές των εισιτηρίων ποικίλλουν ανάλογα με τη γραμμή, ξεκινώντας από 4,80 ευρώ/άτομο και φθάνοντας τα 19 ευρώ/άτομο. Περισσότερες πληροφορίες στο 14511 και στο www.trainose.gr.

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΡΙΟ – ΑΝΤΙΡΡΙΟ

Ξενάγηση στη γέφυρα

Ξενάγηση κάτω από το κατάστρωμα της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αύριο 100 τυχεροί, με αφορμή τα όγδοα γενέθλια της γέφυρας. Οι πολίτες θα ξεναγηθούν στα «μυστικά» της γέφυρας από μηχανικούς που εργάστηκαν στην κατασκευή του έργου και ασχολούνται σήμερα με τη συντήρησή της. Επειδή για λόγους ασφαλείας δεν είναι εφικτό το μαζικό άνοιγμα της γέφυρας στο κοινό, όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την ξενάγηση πρέπει να το δηλώσουν τηλεφωνικά στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της γέφυρας (26340.39010-1) μέχρι και σήμερα στις 9 το βράδυ.

ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Κινητοποίηση φαρμακοποιών

Από την 16η Αυγούστου σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ προχωρούν οι φαρμακοποιοί της Κρήτης. Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Κρήτης έλαβαν την απόφαση να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις 15 ημέρες πριν από τη σχετική εισήγηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου,

με στόχο «τη διάσωση των φαρμακείων τους από την οικονομική κατάρρευση», και κάνουν λόγο για αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να διαχειριστεί το πρόβλημα της χρηματοδότησής του σε σταθερή βάση. Εν τω μεταξύ κλειστά θα είναι τα φαρμακεία του Πειραιά την Πέμπτη 23 Αυγούστου, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΝ

Καπνογόνα κατά Μουσουλμάνων

Επίθεση με καπνογόνα σε χώρο προσευχής Μουσουλμάνων στον Πειραιά πραγματοποίησαν άγνωστοι χθες το βράδυ. Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, στις 9.55 μ.μ. περίπου 10 άτομα που επέβαιναν σε 5 δίκυκλα πέταξαν καπνογόνα σε υπόγειο στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας και Αιτωλικού, στα Καμίνια. Τη στιγμή της επίθεσης στον χώρο βρίσκονταν περίπου 10 άτομα, που ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν.

ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ

Μεγάλη έξοδος των Αθηναίων

Ξεκίνησε από χθες η μεγάλη έξοδος των Αθηναίων, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί τον Δεκαπενταύγουστο. Ο καιρός, ωστόσο, επιφυλάσσει εκπλήξεις, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία στην Αττική σήμερα θα φθάσει τους 34 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο στην Αττική ο υδράργυρος θα πέσει μια ακόμα μονάδα. Ο άνεμος στο Αιγαίο εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 3 έως 4 μποφόρ. Στο μεταξύ από την Τρίτη 14 Αυγούστου θα ισχύσουν οι ειδικές ρυθμίσεις της Τροχαίας για την κίνηση των φορτηγών στις οδικές αρτηρίες της χώρας.

ΟΡΑΤΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Βροχή μετεωριτών απόψε έως την Τρίτη

Καιρού επιτρέποντος, όσοι βρίσκονται μακριά από τα φώτα της πόλης, μπορούν να απολαύσουν απόψε τη βροχή μετεωριτών. Ο καλύτερος τρόπος είναι με γυμνό μάτι, ξαπλωμένοι και κοιτώντας ανατολικά. Υπολογίζεται ότι θα πέφτουν από 70 έως 120 μετεωρίτες το λεπτό, ενώ την παρατήρηση θα βοηθήσει η απουσία φεγγαριού. Το φαινόμενο της ετήσιας βροχής διαττόντων αστέρων ή Περσείδων όπως λέγονται οι καλοκαιρινοί μετεωρίτες, θα είναι ορατό στο μέγιστό του από σήμερα έως και τις 14/8, με κορύφωση τα ξημερώματα της Δευτέρας, μεταξύ 3 π.μ. και 5.30 π.μ. Πρόκειται για μικρά κομμάτια ύλης, απομεινάρια του κομήτη Σουίφτ-Τατλ, τα οποία καθώς εισέρχονται στην ατμόσφαιρα της Γης με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, καίγονται εξαιτίας της τριβής και ονομάζονται Περσείδες, επειδή φαίνεται σαν να έρχονται από την κατεύθυνση του αστερισμού του Περσέα.

ΙΟΣ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

46 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Στα 46 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου που έχουν διαγνωστεί από τις αρχές του καλοκαιριού έως και χθες στη χώρα μας, ενώ έχουν καταγραφεί και τρεις θάνατοι. Από τα 46 κρούσματα τα 35 εμφάνισαν συμπτώματα στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Εως και χθες το πρωί εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία εννέα ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων οι πέντε σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Εκτός από το Λεκανοπέδιο Αττικής όπου εφέτος φαίνεται να έχει «πληγεί» περισσότερο από τα μολυσμένα κουνούπια, μεμονωμένα κρούσματα έχουν διαπιστωθεί και σε Εύβοια, Σάμο, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Αχαΐα και Ξάνθη.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Απάτη με χρήση του ονόματός τους

Να επικοινωνούν με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (Medecines Sans Frontieres – Ελληνικό Τμήμα, τηλ.: 2105200500, [email protected]) καλεί τους πολίτες η οργάνωση, καθώς καταγράφηκαν κρούσματα παραπλανητικής χρήσης του ονόματός τους, με σκοπό οι επιτήδειοι να αποσπάσουν χρήματα. «Πάγια τακτική των ΓΧΣ είναι να μη διεξάγεται ποτέ έρανος για συλλογή χρημάτων είτε στον δρόμο είτε από πόρτα σε πόρτα. Οι ομάδες των εκπροσώπων μας δεν δέχονται ποτέ χρήματα αλλά δίνουν έντυπα με τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, ώστε η διαδικασία χρηματοδότησης της οργάνωσης να είναι απολύτως διαφανής» σημειώνει η οργάνωση. Στα μέχρι στιγμής περιστατικά, οι εμφανιζόμενοι ως εκπρόσωποι φορούν κονκάρδα ή ταμπελάκι με το λογότυπο των MSF, και πωλούν προς 5 ευρώ περιοδικό της οργάνωσης, μαζί με έντυπο υλικό άλλων οργανώσεων. Οι περισσότερες από τις αναφορές περιστατικών έχουν σημειωθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΑΓΑΘΟΥΠΟΛΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ληστής έδεσε και χτύπησε 91χρονη

Ενας αδίστακτος κακοποιός εισέβαλε χθες στην οικία 91χρονης και τη χτύπησε με σκοπό τη ληστεία. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα χθες στην Αγαθούπολη Πιερίας. Ο δράστης απείλησε την ηλικιωμένη γυναίκα, την έδεσε και την χτύπησε βάναυσα στο πρόσωπο προκειμένου να του αποκαλύψει πού έχει κρυμμένα χρήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή