Εν ψυχρώ δολοφονία από ληστές

Εν ψυχρώ δολοφονία από ληστές

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκρός από τα πυρά ενόπλων που λήστεψαν υποκατάστημα της τράπεζας Alpha στη Νάουσα της Πάρου έπεσε χθες στις 8.20 το πρωί 53χρονος οδηγός ταξί, μόνιμος κάτοικος του νησιού. Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στην αφετηρία των ταξί σε απόσταση μερικών μέτρων από την είσοδο της τράπεζας. Κατά την έξοδο των δραστών, ο 53χρονος προσπάθησε να τους εμποδίσει (φέρεται να άρπαξε από το χέρι τον έναν από τους δράστες) με συνέπεια να δεχθεί τρεις πυροβολισμούς από κοντινή απόσταση. Εφερε τραύματα στην κοιλιά και το πρόσωπο.

Οι δράστες ήταν 4 και είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους με καπέλα, μαντίλια και γυαλιά ηλίου. Τρεις από αυτούς εισέβαλαν στο υποκατάστημα και με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν από τα ταμεία ποσό κοντά στις 60.000 ευρώ, ενώ ο τέταρτος που εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου τους περίμενε σε αυτοκίνητο έξω από την τράπεζα. Κατά τη διαφυγή τους, μάλιστα, φέρονται να συνέχισαν να πυροβολούν για εκφοβισμό στον αέρα. Το αυτοκίνητο των δραστών ήταν νοικιασμένο από την Αθήνα και λίγη ώρα μετά τη ληστεία βρέθηκε καμένο στην περιοχή Αμπελά της Πάρου. Ο 53χρονος ήταν μόνιμος κάτοικος Πάρου και πατέρας ενός παιδιού. Αμέσως μετά το συμβάν ξεκίνησε μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων δραστών της αιματηρής ληστείας. Μέχρι αργά χθες, η αστυνομική επιχείρηση βρισκόταν σε εξέλιξη δίχως θετικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στην Πάρο μετέβη κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ στις έρευνες μετέχουν ένα ελικόπτερο της αστυνομίας, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. καθώς και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι. Πλην της Πάρου έρευνες διεξάγονταν και σε Νάξο, Αντίπαρο για το ενδεχόμενο οι δράστες να πρόλαβαν να διαφύγουν σε κάποιο από τα γύρω νησιά. Εξάλλου, σύμφωνα με μια εκδοχή, το σημείο όπου εντοπίστηκε το καμένο αυτοκίνητο βρίσκεται απέναντι ακριβώς από τη Νάξο και επομένως δεν αποκλείεται οι ληστές να κατάφεραν να διαφύγουν στο γειτονικό νησί. Πάντως, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., φουσκωτό σκάφος που βρέθηκε στη Νάξο δεν συνδέεται με την υπόθεση και πιθανότερο είναι το ενδεχόμενο οι ληστές να παραμένουν στο νησί της Πάρου.

Ομοιότητες αλλά και σημαντικές διαφορές παρουσιάζει το χθεσινό συμβάν με την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Alpha Bank στις Σπέτσες, στις 16 Ιουλίου. Τότε, τέσσερις δράστες, ανάμεσα στους οποίους και μία γυναίκα, είχαν αρπάξει με την απειλή καλάζνικοφ 500.000 ευρώ και είχαν διαφύγει με σκάφος που είχε βρεθεί καμένο κοντά στο Πόρτο Χέλι. Στο πλαίσιο των ερευνών η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους πολίτες που γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στο τηλέφωνο 210. 64.11.111.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή