ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Ορκίστηκαν χθες νέοι γενικοί γραμματείς

Ενώπιον του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου πραγματοποιήθηκε χθες η ορκωμοσία των νέων γενικών γραμματέων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Περιφερειών. Ο κ. Αθανασίου επισήμανε ότι η καλή συνεργασία των νέων γενικών γραμματέων με τους αιρετούς περιφερειάρχες και δημάρχους θα βοηθήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση να ανταποκριθεί καλύτερα στον ρόλο της και θα συμβάλει στην ενίσχυση των δομών του κοινωνικού κράτους. Καθήκοντα γενικών γραμματέων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ανά περιφέρεια αναλαμβάνουν οι: Δημήτριος Καλογερόπουλος (Αττική), Καλλιόπη Γερακούδη (Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα), Ηλίας Θεοδωρίδης (Ηπειρος – Δυτική Μακεδονία), Μανώλης Αγγελάκας (Πελοπόννησος – Δυτική Ελλάδα – Ιόνιο), Αθανάσιος Καρούντζος (Μακεδονία – Θράκη), Χριστιάνα Καλογήρου (Αιγαίο), Γεώργιος Δεικτάκης (Κρήτη).

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

Δεν έχει καρδιολόγο

Χωρίς καρδιολόγο λειτουργεί το Νοσοκομείο Σάμου, καθώς ο μοναδικός γιατρός ο οποίος υπηρετεί λείπει με αναρρωτική άδεια. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με ιδιώτες γιατρούς που πλέον καλούνται με εισαγγελική παρέμβαση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται στο νησί από τα Χριστούγεννα, όταν έμεινε στο νοσοκομείο μόνο ένας καρδιολόγος, με αποτέλεσμα όταν παίρνει άδεια, να προκύπτει πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της κλινικής. Από την πλευρά της διοίκησης έχουν γίνει ενέργειες με αποστολή εγγράφων προς το υπουργείο, ενώ έχει προκηρυχθεί δύο φορές η θέση, χωρίς ωστόσο ενδιαφέρον από τον πίνακα των επικουρικών γιατρών.

ΕΝΑΣ 35ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Κατείχε κοκαΐνη

Για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή συνελήφθη 35χρονος στη Ζάκυνθο. Σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή του μια νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 1,2 γραμμ., το ποσό των 350 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα. Παράλληλα, κατόπιν έρευνας στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν ακόμη επτά συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους οκτώ γραμμ., ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν ποσό ύψους 3.920 ευρώ, φυσίγγια όπλων, στιλέτα και μαχαίρια.

ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ανεσύρθη νεκρός

Νεκρός ανεσύρθη από τη λίμνη της Καστοριάς χθες το πρωί ένας 84χρονος που έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα. Το άψυχο σώμα του εντοπίστηκε από ιδιοκτήτη βάρκας. Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για αυτοκτονία.

ΔΕΜΑ ΜΕ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω

Ενας 27χρονος παράνομος μετανάστης από την Αλγερία συνελήφθη στην πλατεία Αμερικής την ώρα που παρελάμβανε ταχυδρομικό δέμα με 124 κενά έντυπα ταυτοτήτων της Ιταλικής Δημοκρατίας, έτοιμα για πλαστογράφηση. Το ταχυδρομικό δέμα, προερχόμενο από την Ιταλία, ανακαλύφθηκε από υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενεργούσαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην Αθήνα.

ΣΤΟ ΑΝΗΛΙΟ ΤΟΥ ΠΗΛΙΟΥ

Εμπρησμός σε 15 οχήματα

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν 15 οχήματα από νέο χτύπημα των εμπρηστών αυτοκινήτων στο Πήλιο. Μετά την πυρπόληση έξι οχημάτων τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στο Ανήλιο του Δήμου Μουρεσίου, την Κυριακή το πρωί οι δράστες περιέλουσαν και πάλι με εύφλεκτο υλικό σταθμευμένα οχήματα και τους έβαλαν φωτιά. Μεταξύ των οχημάτων που τυλίχθηκαν στις φλόγες, ένα τροχόσπιτα και μία βάρκα, που ήταν σταθμευμένα σε δημοτικό πάρκινγκ στην περιοχή Παπά Νερό και ανήκουν σε παραθεριστές. Αναστάτωση προκλήθηκε σε κατασκήνωση που γειτνιάζει με τον χώρο στάθμευσης και στην οποία φιλοξενούνται αυτήν την περίοδο δεκάδες παιδιά.

ΣΤΗΝ ΠΕΛΕΗ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Κατηγορούνται για ληστεία

Με την κατηγορία της συναυτουργίας σε ένοπλη ληστεία και της βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος 63χρονου, στις 10 Αυγούστου στην Πελεή Κρανιδίου Αργολίδας, συνελήφθησαν τρεις άνδρες, ηλικίας 30, 31 και 49 ετών. Οι συλληφθέντες φέρονται να επιτέθηκαν με ξύλινο ρόπαλο στον 63χρονο, να τον τραυμάτισαν και να του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, τρεπόμενοι στη συνέχεια σε φυγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή