«Αγγίζουν» τους δολοφόνους

«Αγγίζουν» τους δολοφόνους

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ίχνη των δραστών της δολοφονίας του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα βρίσκονται οι αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικοί θεωρούν πολύ πιθανό οι δράστες της δολοφονίας να μην κατάφεραν να διαφύγουν από το νησί και να έχουν εγκλωβιστεί, καθώς γίνονται εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες σε διάφορα καταλύματα του νησιού, αλλά και στις πύλες εξόδου.

Ο άτυχος άντρας δολοφονήθηκε στη Νάουσα της Πάρου το πρωί της Παρασκευής από κακοποιούς, οι οποίοι μόλις είχαν πραγματοποιήσει ληστεία σε τραπεζικό υποκατάστημα της περιοχής. Οι ενέργειες των αρχών και οι έρευνες μετά τη δολοφονία ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές, καθώς το νησί, που ήδη έχει αναστατωθεί από τα δύο πρόσφατα ακραία περιστατικά βίας, είναι γεμάτο τουρίστες ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

Οι αρχές πραγματοποίησαν πλήθος ελέγχων και προσαγωγών ύποπτων ατόμων, ενώ συνέλεξαν καταθέσεις που φαίνεται να οδήγησαν στην αποκάλυψη των στοιχείων τουλάχιστον δύο από τους φερόμενους ως συμμετέχοντες στη ληστεία. Οι αρχές κατάφεραν να ανακαλύψουν την ταυτότητα των δύο από τους τέσσερις δράστες της δολοφονίας αξιοποιώντας ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο φαίνεται να έπεσε από έναν από τους κακοποιούς κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών που στοίχισαν τη ζωή στον 53χρονο.

Ευρήματα

Ακόμα, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη ληστεία και βρέθηκε καμένο στην περιοχή Αμπελάς της Πάρου φαίνεται να «απασχολούσε» τις αρχές, καθώς είχε κλαπεί δύο χρόνια νωρίτερα στην Αθήνα και είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας. Τότε ένας Αλβανός ληστής είχε συλληφθεί από άντρες της ΔΙΑΣ χωρίς ωστόσο να εξαρθρωθεί όλη η συμμορία. Παράλληλα, οι αρχές έχουν στα χέρια τους και εξετάζουν το οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αναγνώριση των δραστών αλλά και για την υποστήριξη της ενοχής τους στα δικαστήρια. Στα ευρήματα της αστυνομίας περιλαμβάνεται και το καπέλο του ενός δράστη, το οποίο μαζί με άλλα στοιχεία έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα προκειμένου να εξεταστεί για ίχνη DΝΑ.

Η κηδεία του άτυχου 53χρονου έγινε χθες στην Πάρο σε ατμόσφαιρα θλίψης και οργής. Οι κάτοικοι του νησιού είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι με τα απανωτά περιστατικά βίας.

Μόλις τα ξημερώματα της Δευτέρας μια συμπλοκή ανάμεσα σε Ελληνες και Ιταλούς παραθεριστές σημειώθηκε στη Νάουσα αναστατώνοντας εκ νέου την περιοχή. Σύμφωνα με την αστυνομία, μια παρέα Ελλήνων και μια ομάδα Ιταλών ήρθαν στα χέρια με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο. Τέσσερις Ιταλοί τραυματίστηκαν ελαφρά και ένας συμπατριώτης τους σοβαρότερα, καθώς φέρει τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή