Γεωργιανός μαχαίρωσε συμπατριώτη του

Γεωργιανός μαχαίρωσε συμπατριώτη του

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλευόταν έως αργά χθες το βράδυ στο νοσοκομέιο Πολυγύρου ο τριαντάχρονος Γεωργιανός που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από συμπατριώτη του μετά από λογομαχία στις Καρυές του Αγίου Ορους. Εφερε βαριά τραύματα στην κοιλιακή χώρα και χειρουργήθηκε τρεις φορές από τους γιατρούς, πλην όμως δεν είχε διαφύγει τον κίνδυνο.

Η αστυνομία ανέκρινε έναν συμπατριώτη του ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες ενεπλάκη στο επεισόδιο και έφερε στα ρούχα του κηλίδες αίματος. Σύμφωνα με πληροφορίες ομολόγησε ότι αυτός ήταν ο δράστης του τραυματισμού του τριαντάχρονου και υποστήριξε ότι τον χτύπησε με μαχαίρι διότι τον προσέβαλε.

Το θύμα εργαζόταν σε καλλιέργειες της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας και είχε μεταβεί στις Καρυές για να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαινόταν στην περιοχή της Μονής Χιλανδαρίου. Εκεί συνάντησε τον δράστη που εργαζόταν στη Σκήτη του Αγίου Ανδρέα στις Καρυές και κατά την προσφιλή συνήθεια των Γεωργιανών κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Κάποια στιγμή λογομάχησαν για ασήμαντη αιτία και αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, με αποτέλεσμα να διαπληκτιστούν και να ακολουθήσει η αιματηρή κατάληξη.

Στη Χερσόνησο του Αθω εργάζονται εκατοντάδες εποχικοί εργάτες προερχόμενοι κυρίως απο ορθόδοξες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Οι μοναχοί τους χρησιμοποιούν κυρίως στις γεωργικές καλλιέργειες, αρκετοί δουλεύουν στις αναστηλώσεις μοναστηριών και άλλοι ως οδηγοί αυτοκινήτων, υδραυλικοί κ.λπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή