Ερευνα εισαγγελέα για Ασφαλιστική

Ερευνα εισαγγελέα για Ασφαλιστική

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ύπαρξη ποινικών αδικημάτων πίσω από τις μαζικές καταγγελίες ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων των υπαλλήλων της Αγροτικής Ασφαλιστικής Α. Ε. ερευνά η Εισαγγελία της Αθήνας.

Οι καταγγελίες που έγιναν στο ΣΔΟΕ και αναφέρονταν σε εικονικές καταγγελίες ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων των υπαλλήλων της Αγροτικής Ασφαλιστικής, προκειμένου οι τελευταίοι να εισπράξουν ολόκληρο το ποσό των συμβολαίων τους, προκάλεσαν την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα κ. Σπύρου Μουζακίτη. Ο εισαγγελικός λειτουργός διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να εξετασθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της απιστίας αλλά και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Την έρευνα θα διενεργήσει η διεύθυνση οικονομικής Επιθεώρησης, η οποία θα ενημερώνει τον κ. Μουζακίτη για τα ευρήματά της.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν στο ΣΔΟΕ, μεγάλη μερίδα εργαζομένων, που πλέον ήταν χαμηλά αμειβόμενοι, πίεσαν τη διοίκηση να προχωρήσει σε εικονικές καταγγελίες των συμβάσεών τους προκειμένου εκείνοι να πάρουν όλο το ποσό που προέβλεπαν τα ασφαλιστήριά τους. Βάσει των όσων αναφέρονται στις καταγγελίες, προκλήθηκε έλλειμμα από τις μαζικές καταγγελίες των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, το οποίο τελικώς καλύφθηκε από την Αγροτική Ασφαλιστική, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί η εταιρεία.

Κατά τις ίδιες καταγγελίες, μάλιστα, από την «εξαργύρωση» των συμβολαίων δεν παρακρατήθηκε και ο απαιτούμενος φόρος, με αποτέλεσμα να εξετάζεται πιθανή τέλεση του αδικήματος της φοροδιαφυγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή