Διαμαρτυρία των νοσοκομειακών ιατρών για περικοπές των εφημεριών

Διαμαρτυρία των νοσοκομειακών ιατρών για περικοπές των εφημεριών

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για κατάργηση των εφημεριών τμημάτων του Ιπποκρατείου Αθηνών ζητεί από τον διοικητή του νοσοκομείου η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς.

Η Ενωση, σε επιστολή της προς τον διοικητή κ. Κωνσταντίνο Μπάνη, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την απόφασή του να προχωρήσει στην απαγόρευση εφημέρευσης του παθολογοανατομικού, κυτταρολογικού και ενδοσκοπικού τμήματος του νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι αυτή του η ενέργεια «στερεί τη δυνατότητα για πλήρη ειδικότητα στους ειδικευόμενους και στερεί από τους ασθενείς επείγουσες εξετάσεις, όπως ταχεία βιοψία, που είναι άκρως απαραίτητες για μεγάλη μερίδα ασθενών». Οι νοσοκομειακοί γιατροί του Λεκανοπεδίου κάνουν λόγο για αυθαίρετη ενέργεια «πέρα και από κάθε επιστημονική δεοντολογία και νομικό πλαίσιο», όπως επισημαίνουν, και τονίζουν: «Σας καλούμε να ανακαλέσετε την απόφασή σας και να προσαρμόσετε το πρόγραμμα εφημερίας ανάλογα με τις ανάγκες των ασθενών και όχι με τα ασφυκτικά οικονομικά πλαίσια που θέτει η κυβέρνηση και η τρόικα».

Στο ίδιο πλαίσιο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ζητεί την παρέμβασή του για τη μη εφαρμογή αυτής της απόφασης, υπογραμμίζοντας ότι «είναι απορίας άξιον πώς θα πραγματοποιηθεί η ολοήμερη λειτουργία του νοσοκομείου χωρίς να υπάρχουν εφημερίες καίριων και βασικών τμημάτων. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει δώσει εντολή στους διοικητές για περιορισμό των εφημεριών με βάση τις εγκεκριμένες πιστώσεις στον προϋπολογισμό, ενώ ο ίδιος ο κ. Λυκουρέντζος έχει δώσει το στίγμα, αφού έχει δηλώσει ότι θα πρέπει να κοπούν εφημερίες από ειδικότητες που δεν είναι αναγκαίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή