«Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε»

«Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας σκελετός. Ενας άνθρωπος όχι μόνο χωρίς όρεξη για φαγητό, αλλά χωρίς όρεξη για ζωή. Περιμένει μόνο υπομονετικά να έρθει το δικαστήριο, να τελειώσει αυτή η περιπέτεια και να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του και στις τέσσερις κόρες του. Πίσω στην Αίγυπτο. Παντού είναι καλύτερα από εδώ.

Τον Ιούνιο ο 27χρονος Μπουζέιντ είχε κλείσει μόλις επτά μήνες στην Ελλάδα. Ψαράς όπως και όλοι στην οικογένειά του, είχε έρθει στη χώρα μας στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας για την αλιεία που είναι σε ισχύ. Εργαζόταν σε μηχανότρατες και περιστασιακά στην ιχθυόσκαλα. Εκείνη την ημέρα, κοιμόταν στην ταράτσα ενός σπιτιού που νοικιάζουν εδώ και 20 χρόνια συμπατριώτες του στο Ικόνιο Περάματος. Ξύπνησε με την πρώτη γροθιά. Περίπου 20 άτομα τον χτυπούσαν με μανία, ανελέητα, με τα χέρια, τα πόδια, με ρόπαλα και σίδερα στο πρόσωπο. Δεν άργησε να χάσει τις αισθήσεις του. Το μόνο που θυμόταν ήταν τα μαύρα τους μπλουζάκια.

Στη συνέχεια οι δράστες κατέβηκαν κάτω και άρχισαν να χτυπούν την πόρτα με έναν πυροσβεστήρα. Το τζάμι έσπασε, αλλά η σιδεριά τους κράτησε έξω. «Να φύγετε από εδώ, να πάτε στη χώρα σας» φώναζαν. Φεύγοντας τους διέλυσαν τα αμάξια, δύο φορτηγά κι ένα τρίκυκλο.

Πρώτα ήρθε το ασθενοφόρο να πάει το παιδί στο Τζάνειο. Αργότερα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό – εκεί έκανε δύο επεμβάσεις για αποκατάσταση της σπασμένης γνάθου. Η αστυνομία συνέλαβε κάποιους από τους δράστες. Πλήρωσαν το πρόστιμο και βγήκαν.

Λίγες ώρες πριν από το περιστατικό, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα Γιάννης Λαγός σε ομιλία του είχε κάνει λόγο για προβλήματα με Αιγύπτιους που δουλεύουν στην Ιχθυόσκαλα χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. «Εμείς τους λέμε ότι από εδώ και στο εξής θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή» είπε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα όλοι φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε», λένε στην «Κ» εκπρόσωποι της κοινότητας. «Εχουμε ραμαζάνι, μας καλούν για φαγητό και δεν πάμε. Αν βγούμε θα μας πιάσει είτε η αστυνομία είτε η Χρυσή Αυγή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή