Ανησυχία προκαλεί η έξαρση ρατσιστικής βίας

Ανησυχία προκαλεί η έξαρση ρατσιστικής βίας

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα απανωτά κρούσματα βίας κατά μεταναστών, με αποκορύφωμα τη δολοφονία 27χρονου Ιρακινού, ο οποίος δέχθηκε ένοπλη επίθεση από αγνώστους τα ξημερώματα της Κυριακής, στην οδό Αναξαγόρα, στο κέντρο της Αθήνας και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, προβληματίζουν ιδιαίτερα την κυβέρνηση, τις αρχές, τα πολιτικά κόμματα και ευρύτερα την κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες έχει συλλέξει η αστυνομία από μαρτυρίες, πέντε άτομα που επέβαιναν σε τέσσερις μοτοσικλέτες επιτέθηκαν με μαχαίρια στον 27χρονο Αλαντίν, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχαν προσπαθήσει, ανεπιτυχώς, να χτυπήσουν δύο ακόμα αλλοδαπούς. Δεν πρόκειται για το μοναδικό περιστατικό ρατσιστικής βίας. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών έχουν έρθει στο φως πολλές περιπτώσεις επιθέσεων κατά αλλοδαπών, ενώ σε 500 υπολογίζονται, από την Ενωση Μεταναστών Εργατών, τα αιματηρά χτυπήματα με ρατσιστικό κίνητρο, κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου. Οι αλλοδαποί φοβούνται να κυκλοφορήσουν και ζουν με τον τρόμο του ξυλοδαρμού, της βίαιης εισβολής στα σπίτια τους, του εμπρησμού των λατρευτικών τους χώρων, ενώ για επικείμενη έκρηξη ενός «κοινωνικού εμφυλίου» μιλούν οι ειδικοί επιστήμονες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή