ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ

Νέες συλλήψεις λαθρομεταναστών

Αλλες εξήντα συλλήψεις παράνομων μεταναστών έγιναν προχθές στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς». Συνολικά τη Δευτέρα προσήχθησαν 393 αλλοδαποί, ενώ έγιναν 16 κατ’ οίκον έρευνες παρουσία εισαγγελικών λειτουργών. Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της επιχείρησης έχουν προσαχθεί 7.754 αλλοδαποί εκ των οποίων συνελήφθησαν 1.656 καθώς δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα. Δέκα άτομα συνελήφθησαν για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες. Τέλος, διενεργήθηκαν 68 έρευνες σε σπίτια.

ΕΝΕΚΡΙΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.

Προκαταβολή ενίσχυσης σε αγρότες

Την προκαταβολή του 50% των ενισχύσεων προς τους Ελληνες αγρότες για το 2012, που αντιστοιχεί σε 1,1 δισ. ευρώ, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ενέκρινε η Ε.Ε., μετά από αίτημα της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με όσα γνωστοποιήθηκαν σήμερα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη. Οι ενισχύσεις αγγίζουν συνολικά τα 2,2 δισ. ευρώ και η καταβολή τους ήταν προγραμματισμένη για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Ο υπουργός υπενθύμισε επίσης ότι από τη Δευτέρα 20 Αυγούστου θα δοθεί η εξισωτική αποζημίωση ύψους 160 εκατ. ευρώ σε 70.000 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Αθλιες συνθήκες υγιεινής

Βραδυφλεγή βόμβα απρόβλεπτων διαστάσεων χαρακτηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ΙΣΑ τα μεταδοτικά λοιμώδη νοσήματα στις φυλακές. Μάλιστα, εκτιμά ότι η ολιγωρία και η καθυστέρηση ανάληψης των ευθυνών από τους αρμόδιους φορείς θα προκαλέσει σύντομα μεγάλη κοινωνική και υγειονομική έκρηξη. Οπως αναφέρει, υπάρχουν αρκετές καταγγελίες γιατρών για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στις φυλακές του Κορυδαλλού και τις τραγικές ελλείψεις του νοσοκομείου των φυλακών. Ο ΙΣΑ ζητεί να εφαρμοστεί μια σειρά προληπτικών εξετάσεων στα σωφρονιστικά ιδρύματα, εμβολιασμός, κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, διαφύλαξη των συνθηκών υγιεινής, απολύμανση με χλωρίνη και πλύσιμο σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Δεν ήθελε να πληρώσει

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο 42χρονος αστυνομικός που είχε διαπληκτιστεί το βράδυ της Δευτέρας με θαμώνες νυχτερινού κέντρου στην Αλεξανδρούπολη, επειδή δεν ήθελε να πληρώσει τον λογαριασμό. Ο αστυνομικός, ο οποίος έφτασε στο σημείο να βγάλει και το υπηρεσιακό του όπλο, συνελήφθη από συναδέλφους του της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και παραπέμφθηκε με την αυτόφωρο διαδικασία στη δικαιοσύνη, ενώ διετάχθη και Ενορκη Διοικητική Εξέταση. Ταυτόχρονα, με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙ

Κινητοποίηση φαρμακοποιών

Σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας – ΕΟΠΥΥ προχωρούν από αύριο οι φαρμακοποιοί της Κρήτης, της Μαγνησίας και της Κορίνθου, που διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση πλήρους αποπληρωμής των οφειλών του οργανισμού για συνταγές που εκτελέστηκαν τον Μάιο. Οι κινητοποιήσεις γίνονται υπό την κάλυψη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος εισηγείται καθολική αναστολή της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ από την 1η Σεπτεμβρίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕ – ΟΤΑ

Αντίδραση στην εφεδρεία

«Σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους» καλεί τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ λόγω της δρομολογούμενης επαναφοράς του μέτρου της εφεδρείας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «το μέτρο θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις, ενώ παράλληλα με τις νέες περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού θα οδηγήσει τους ΟΤΑ «σε οικονομική κατάρρευση, διάλυση όλων των υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα και την εκχώρησή τους σε ιδιώτες».

ΕΔΡΑΣΑΝ ΣΕ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Βρέθηκαν οι κλέφτες

Τρεις περιπτώσεις κλοπών από σπίτια ηλικιωμένων σε Μονολίθι και Πλατανούσα Ιωαννίνων εξιχνιάστηκαν, ενώ ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα. Σε μία περίπτωση κλοπής εμπλέκεται και μία 50χρονη Ρωσίδα, η οποία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στο σπίτι. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των κατηγορουμένων και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Εχασε τη μάχη με τον θάνατο

Εξέπνευσε τα ξημερώματα της Τρίτης ο 60χρονος που είχε τραυματιστεί την περασμένη εβδομάδα κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αρκαδία. Ο άτυχος άνδρας είχε εκτεταμένα εγκαύματα σε ποσοστό 60% του σώματός του και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου οι γιατροί έδωσαν σκληρή μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΕΠΛΟΥ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Βρέθηκε πτώμα Αφγανού

Η σορός ενός 19χρονου Αφγανού, πιθανότατα παράνομου μετανάστη, βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην όχθη του ποταμού Εβρου, στην περιοχή του Πέπλου. Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή