Τραγωδία «Ηλιος» επτά χρόνια μετά

Τραγωδία «Ηλιος» επτά χρόνια μετά

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την αεροπορική τραγωδία της «Ηλιος» στο Γραμματικό, στην οποία είχαν χάσει τη ζωή τους 121 επιβάτες, με τις οικογένειες να βρίσκονται ακόμα σε αναμονή των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων. «Επτά χρόνια είναι πάρα πολλά να αναμένουμε να εξελιχθούν οι νομικές διαδικασίες και να αποδοθεί δικαιοσύνη» δήλωσε σε κυπριακό ραδιόφωνο ο πρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών των Θυμάτων κ. Νικόλας Γιασουμή. «Για μας είναι σαν να μην έχει περάσει μια μέρα από τότε. Η πολιτεία όμως έχει μείνει πολύ μακριά από μας. Αντιμετωπίζουμε μεταξύ μας τον πόνο μας και στηρίζουμε ο ένας τον άλλο. Το κράτος κοιτάζει μόνο τα νομοτυπικά». Τα σχετικά δικαστήρια βρίσκονται στο στάδιο των εφέσεων, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να εκδικαστούν τον Σεπτέμβριο. Θυμίζεται ότι αρχικώς το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας είχε εκδώσει αθωωτική για τους κατηγορουμένους απόφαση, ενώ το Πρωτοδικείο Αθηνών τους είχε καταδικάσει χωρίς ελαφρυντικά. Στο εδώλιο βρίσκονταν οι Δημήτρης Πανταζής, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Κικκίδης διευθυντής Πτητικών Επιχειρήσεων και Γιάνκο Στοϊμένοφ, αρχιπιλότος της εταιρείας.

Σε ανακοίνωσή του, επιπλέον, το Ιδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων ΝΑ Ευρώπης – Μ. Ανατολής – Κύπρου αναφέρει ότι οι συστάσεις της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων δεν έχουν υλοποιηθεί στην ολότητά τους.

Στη μνήμη των θυμάτων τελέστηκαν μνημόσυνα στις 4.30 π.μ. στον Ι. Ν. Παναγιάς της Ελευθερώτριας στη Μοσφιλωτή και στις 9 π.μ. στην εκκλησία του Αποστόλου Μάρκου στο Παραλίμνι, ενώ συγγενείς που βρίσκονταν στην Αθήνα παρέστησαν σε μνημόσυνο που τελέστηκε στο εκκλησάκι που χτίστηκε στο Γραμματικό στη μνήμη των θυμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή