Πολλές συλλήψεις λαθρομεταναστών και διακινητών

Πολλές συλλήψεις λαθρομεταναστών και διακινητών

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Περισσότεροι από 10 διακινητές παράνομων μεταναστών και περίπου 30 αλλοδαποί, που προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, συνελήφθησαν τις τελευταίες 15 ημέρες στο νέο λιμάνι της Πάτρας από την Ασφάλεια Πατρών.

Ειδικότερα την τελευταία εβδομάδα συνελήφθησαν στο λιμάνι της, πέντε διακινητές τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, υπήκοοι Συρίας, Σομαλίας, Ιράκ, Γερμανίας και Βελγίου, ηλικίας 27 – 40 ετών, εναντίον των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς τριών παράνομων μεταναστών στην Ιταλία. Επίσης σε ελέγχους διαβατηρίων συνελήφθησαν άλλοι οκτώ παράνομοι μετανάστες, υπήκοοι Συρίας, Μπανγκλαντές, Νιγηρίας, Γεωργίας και Μογγολίας, ηλικίας 24 – 32 ετών, που επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλοία προς στην Ιταλία, με πλαστά έγγραφα.

Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, είχαν συλληφθεί πάλι από αστυνομικούς επτά διακινητές, τέσσερις Νορβηγοί, ένας Πακιστανός και δύο Αφγανοί, ηλικίας από 26 έως 48 ετών, κατηγορούμενοι για διευκόλυνση μεταφοράς τεσσάρων παράνομων μεταναστών. Επίσης είχαν συλληφθεί άλλοι 14 παράνομοι μετανάστες, υπήκοοι Αρμενίας, Μαρόκου, Μολδαβίας, Συρίας, Ιράκ και Γκάνας, ηλικίας από 19 έως 42 ετών, οι οποίοι κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Σύμφωνα πάνα με την Αστυνομία έχει ήδη κατασχεθεί μεγάλος αριθμός πλαστών ταξιδιωτικών, ενώ όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Ασφάλειας λίγοι είναι πλέον οι μετανάστες, που προσπαθούν να ταξιδέψουν, κρυμμένοι σε κάποιοι φορτηγό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ίδιων αξιωματικών, τα μέτρα που έχουν ληφθεί έξω από το λιμάνι, αποτρέπουν τις εφόδους αλλοδαπών στα αυτοκίνητα. Ετσι παρατηρείται το φαινόμενο μετανάστες να περιμένουν τα φορτηγά σε φανάρια της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου, προκειμένου να προσπαθήσουν να εισβάλουν σε ένα από αυτά. Αλλοι, στην προσπάθειά τους να κρυφτούν σε κάποιο πλοίο, δεν διστάζουν να κολυμπήσουν μέχρι τα αγκυροβολημένα πλοία. Συνήθως όμως γίνονται αντιληπτοί και συλλαμβάνονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή