Υπό προστασία αστυνομικών

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιπολίες ξεκίνησε από χθες η αστυνομία στις γειτονιές που διαμένουν μετανάστες στο Ηράκλειο της Κρήτης και όπου το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί κρούσματα βίαιων επιθέσεων. Στο Μασταμπά, το παλιό Ηράκλειο, την Αγία Τριάδα και τη Χανιόπορτα, έκπληκτοι οι αλλοδαποί κάτοικοι είδαν να παρελαύνουν τζιπ και περιπολικά της αστυνομίας, αυτή τη φορά όχι προκειμένου να προχωρήσουν σε ελέγχους νομιμότητας, αλλά για την προστασία τους από κακοποιά στοιχεία.

Μετά και τα τελευταία κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων, χθες το πρωί εκπρόσωποι της κοινότητας των Πακιστανών που διαμένουν στην περιοχή βρέθηκαν στο γραφείο της εισαγγελέως Ηρακλείου, προκειμένου να ζητήσουν την αρωγή της στη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας δεσμεύθηκε να ζητήσει από την αστυνομία να πραγματοποιεί περισσότερες περιπολίες στις γειτονιές τους. Στη συνέχεια, οι μετανάστες συναντήθηκαν με τον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου Μ. Καραμαλάκη, ο οποίος επίσης εκδήλωσε διάθεση για συνεργασία.

Στο μεταξύ, το κλίμα τρόμου απλώνεται στη χώρα εξαιτίας των ρατσιστικών «χτυπημάτων». Δύσκολο είναι, πάντως, να διαπιστωθεί κατά πόσο πίσω απ’ όλες τις υποθέσεις κρύβονται τέτοιου είδους κίνητρα. Σύμφωνα με την αστυνομία, για παράδειγμα, δράστες της επίθεσης, που σημειώθηκε τα ξημερώματα χθες στο Αιγάλεω όπου νεαρός Πακιστανός ξυλοκοπήθηκε βάναυσα στο διαμέρισμά του στην οδό Καβάλας, είναι αλλοδαποί που εισήλθαν στον χώρο με μαχαίρια και ξύλα. Η αστυνομία προχώρησε σε 16 προσαγωγές υπόπτων, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διαλευκάνει την υπόθεση. Το θύμα νοσηλεύεται με θλαστικά τραύματα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Σε ό, τι αφορά τη στυγερή δολοφονία που σημειώθηκε προχθές τα μεσάνυχτα στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, με θύμα 25χρονο Τυνήσιο, οι πληροφορίες από την αστυνομία κάνουν λόγο για προσωπικές διαφορές ανάμεσα στο θύμα και τους δύο δράστες, οι οποίοι φέρονται να είναι συμπατριώτες του. Ο νεαρός άνδρας είχε τραυματιστεί σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο στην τραχηλική χώρα, ωστόσο κατόρθωσε να φτάσει αιμόφυρτος ώς την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας όπου τον εντόπισε διερχόμενος διανομέας φαγητού, ο οποίος και κάλεσε το ΕΚΑΒ. Οταν όμως έφτασε το ασθενοφόρο ήταν πια αργά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή