Αποδεικτικά στοιχεία άφησαν πίσω τους οι 4 δολοφόνοι

Αποδεικτικά στοιχεία άφησαν πίσω τους οι 4 δολοφόνοι

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκαν και χθες οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της αιματηρής ληστείας που σημειώθηκε σε τραπεζικό υποκατάστημα στη Νάουσα της Πάρου την περασμένη Παρασκευή. Αμέσως μετά τη ληστεία, ένας από τους δράστες πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 53χρονο οδηγό ταξί Δημήτρη Μίχα, που προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει. Οι έρευνες πραγματοποιούνται τόσο από την αστυνομία όσο και από στελέχη του λιμενικού. Αστυνομικοί έχουν φτάσει στο νησί από την Αθήνα, τη Σύρο και τη Νάξο, ενώ έρευνες πραγματοποιούνται και στα κοντινά νησιά. Παράλληλα, το λιμενικό έχει αναλάβει την αποτροπή της διαφυγής των δραστών σε περίπτωση που, όπως εκτιμά η ΕΛ. ΑΣ., παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Πάρο.

Η αστυνομία έχει προβεί σε δεκάδες προσαγωγές ατόμων προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία για την υπόθεση και τα άτομα που έφτασαν στο νησί, λίγες μέρες πριν από το φονικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία ή ενδείξεις για τέσσερις κακοποιούς που πραγματοποίησαν τη ληστεία. Παράλληλα, περισσότερο φως αναμένεται να πέσει στην υπόθεση μετά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στα ευρήματα που έχει στα χέρια της η ΕΛ. ΑΣ. Πρόκειται για ένα καπέλο του δράστη που εξετάζεται για ίχνη DNA, το καμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες κ. ά. Οπως προέκυψε, το συγκεκριμένο όχημα είχε κλαπεί το 2011 και είχε χρησιμοποιηθεί σε απόπειρα ληστείας στην Αθήνα. Παράλληλα, αναμένονται και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης από τα πυρομαχικά που χρησιμοποίησε ο ένας εκ των δραστών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι δράστες αιφνιδιάστηκαν από την κίνηση του 53χρονου θύματος, με αποτέλεσμα αφενός να ανοίξουν πυρ και αφετέρου επάνω στον πανικό τους να αφήσουν πίσω τους αποδεικτικά στοιχεία.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν τοπικοί αξιωματικοί, η έντονη παρουσία της αστυνομίας στο νησί, αλλά και οι συνεχόμενοι έλεγχοι υπόπτων και οχημάτων έχουν, μεταξύ άλλων, ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό διάφορων κακοποιών στοιχείων που δραστηριοποιούνται στο νησί. «Μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες, θα έχουμε συλλάβει και άλλα άτομα για διάφορα αδικήματα που δεν σχετίζονται με την υπόθεση», σχολίασαν αστυνομικοί. Η αστυνομία προσπαθεί να δουλεύει όσο το δυνατόν πιο διακριτικά προκειμένου να μην επηρεαστεί η τουριστική κίνηση της Πάρου, που ήδη έχει αναστατωθεί από δύο ακραία περιστατικά βίας μέσα σε σύντομο διάστημα και μεσούσης της τουριστικής περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή