Αναβαθμίζεται παλαιά εθνική οδός

Αναβαθμίζεται παλαιά εθνική οδός

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Η αύξηση της κίνησης στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, λόγω των διοδίων στη νέα εθνική αλλά και των έργων που έχουν μείνει στη μέση, οδήγησε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στην απόφαση να προχωρήσει στην εκτέλεση εργασιών τόσο για την αλλαγή του οδοστρώματος όσο και για τη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας.

Ειδικότερα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο συντήρησης της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου, στο τμήμα από την Πάτρα έως το Αίγιο, ενώ στη συνέχεια θα γίνει η δημοπράτηση στο τμήμα από το Αίγιο έως και τα Μαύρα Λιθάρια, στα σύνορα δηλαδή με την Κορινθία.

Τα έργα, τα οποία έχουν προϋπολογισμό που φθάνει περίπου τα 3.770.000 ευρώ, αφορούν την ολική αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα και όχι σημειακές παρεμβάσεις.

Αλλωστε, όπως προαναφέρθηκε, τα τελευταία περίπου τρία χρόνια έχει αυξηθεί η κίνηση των οχημάτων στην παλαιά εθνική, αφού πολλοί οδηγοί, τόσο επιβατικών όσο και φορτηγών αυτοκινήτων, τη χρησιμοποιούν για να μην πληρώσουν διόδια στη νέα εθνική. Ετσι οι οδηγοί μπαίνουν στην παλαιά εθνική από την Πάτρα και επιστρέφουν στη νέα από τον κόμβο των Σελιανίτικων αποφεύγοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την καταβολή διοδίων στον σταθμό του Ρίου.

Σύμφωνα με την περιφέρεια, έχουν εξασφαλισθεί 25,8 εκατομμύρια ευρώ, από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, ώστε να βελτιωθούν συνολικά 4.700 χιλιόμετρα οδικού δικτύου της δυτικής Ελλάδας, που επί αρκετά χρόνια παρέμεναν ασυντήρητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή