Αποπληρωμή οφειλών Λιβύης σε νοσοκομεία

Αποπληρωμή οφειλών Λιβύης σε νοσοκομεία

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δέσμευση του επιτετραμμένου της πρεσβείας της Λιβύης κ. Usama Eleyan, ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η αποπληρωμή οφειλών του λιβυκού κράτους προς ιδιωτικά νοσοκομεία και ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αποκατάστασης της υγείας και φιλοξενίας Λίβυων τραυματιών, απέσπασε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Το ακριβές ύψος των οφειλών δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί και για τον λόγο αυτό ξεκινά συνεργασία των ελληνικών και των λιβυκών αρχών.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν οι δύο άνδρες στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Λυκουρέντζος έθεσε το θέμα των οφειλών στον επιτετραμμένο της πρεσβείας, ο οποίος από την πλευρά του ζήτησε τη συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης στον ακριβή προσδιορισμό τους.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Εleyan ενημέρωσε τον Ελληνα υπουργό ότι και το λιβυκό κράτος έχει ήδη αναθέσει σε αξιόπιστη ιδιωτική εταιρεία να συνεργαστεί με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και των ξενοδοχείων για τη διασταύρωση των στοιχείων (κοστολογήσεις, τιμολόγια κ. ά.) και την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του πρόσφατου πολέμου στη Λιβύη και κατόπιν αιτήματος των λιβυκών αρχών συνδιοργανώθηκε με ελληνικά ιδιωτικά θεραπευτήρια και ξενοδοχεία πρόγραμμα νοσηλείας τραυματιών και φιλοξενίας μικρής διάρκειας.

Εκτιμήσεις της πρεσβείας

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν επίσης ταξιδιωτικά γραφεία και άλλες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της πρεσβείας της Λιβύης, φιλοξενήθηκαν στη χώρα μας περίπου 5.500 τραυματίες εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα έχει ήδη επιστρέψει στη Λιβύη, αφότου ολοκλήρωσαν τη θεραπευτική τους αγωγή.

Τα παράπονα εκ μέρους των ελληνικών επιχειρήσεων εστιάζουν στο ότι εδώ και περίπου μισό χρόνο οι λιβυκές αρχές άρχισαν να είναι ασυνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις για τα έξοδα νοσηλείας και διαμονής των τραυματιών. Από την πλευρά των λιβυκών αρχών εκφράζονται πάντως σοβαρές επιφυλάξεις ως προς τις κοστολογήσεις των παρεχόμενων υπηρεσιών, γεγονός που τους οδήγησε στο να ζητήσουν από ειδική εταιρεία έλεγχο όλων των παραστατικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή