oikoΕΙΔΗΣΕΙΣ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΕΝΤΟΜΟ

Εμβιο ον αναπαράγεται σε πλαστικές συσκευασίες

Και όμως, υπάρχει έμβιο ον που όχι μόνο δεν νοσεί ή δεν πεθαίνει από την υπερσυσσώρευση πλαστικού στον πλανήτη, αλλά αναπαράγεται και ζει μέσα σε πλαστικές συσκευασίες. Πρόκειται για το θαλάσσιο έντομο Halobates sericeus, το οποίο, σύμφωνα με τους υδροβιολόγους, προτιμά να φωλιάζει στο εσωτερικό πλαστικών σκουπιδιών, παρά σε φύκια, μαλάκια ή ξύλα.

ΑΡΚΤΙΚΗ

Η ετήσια απώλεια πάγου έχει αυξηθεί κατά πολύ

Οι θαλάσσιοι πάγοι της Αρκτικής λιώνουν πολύ πιο γρήγορα από το σύνηθες, όπως δείχνουν τα στοιχεία που κατέγραψε ο δορυφόρος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος που χαρτογραφεί τις πολικές περιοχές.

Η ετήσια απώλεια πάγου από το 2004 φτάνει τα 900 κυβικά χιλιόμετρα, δηλαδή είναι 50% υψηλότερη σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις για την Αρκτική. Ετσι, εκφράζονται φόβοι πως σε μερικά χρόνια τους καλοκαιρινούς μήνες δεν θα υπάρχουν πάγοι στον Αρκτικό Ωκεανό.

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΪ

Καθαρισμοί σε Ευρυτανία, Βοιωτία, κεντρικό Ζαγόρι

Συνεχίζεται η εκστρατεία του ΣΚΑΪ «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα». Σήμερα θα γίνει καθαρισμός στο κεντρικό μονοπάτι των Ψιανών Ευρυτανίας. Αύριο θα καθαριστούν, ο κεντρικός δρόμος προς το μοναστήρι του Οσίου Λουκά στο Στείρι Βοιωτίας και τα κεντρικά μονοπάτια του χωριού Βίτσα στο κεντρικό Ζαγόρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή