ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΑΝΑΤΟΣ 18ΧΡΟΝΟΥ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ

Αποζημίωση σε συγγενείς

Αποζημίωση 270.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο σε συγγενείς 18χρονου που σκοτώθηκε πριν από 8 χρόνια σε τροχαίο στη λεωφόρο Κηφισίας, κρίνοντας ότι για τον θάνατο υπήρξε συνυπαιτιότητα και από την καθυστερημένη προσέλευση του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην αγωγή, λόγω βροχής και ολισθηρότητας του δρόμου, το Ι.Χ. προσέκρουσε με ταχύτητα 70 χλμ. σε κολόνα στην άκρη του δρόμου και τραυματίστηκαν πέντε άτομα μεταξύ των οποίων και ο 18χρονος οδηγός του, ο οποίος εξέπνευσε μόλις διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Πολίτης τηλεφώνησε στη 1.14 στο ΕΚΑΒ, ακολούθησε δεύτερο τηλεφώνημα από άλλον, αλλά το ασθενοφόρο εμφανίστηκε στη 1.46 το πρωί και τελικώς ο 18χρονος διεκομίσθη στις 2.10 στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το ΕΚΑΒ υποστήριξε ότι δεν καθυστέρησε, ωστόσο οι ιατρικές γνωματεύσεις επέκριναν την καθυστέρηση 55 λεπτών, σημειώνοντας ότι το περιστατικό θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή, καταλογίζοντας ευθύνη στο ΕΚΑΒ και διαπιστώνοντας παράλληλα συνυπαιτιότητα του θύματος που δεν ελάττωσε ταχύτητα λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ

Επιχείρηση σε καταυλισμό Ρομά

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον Βοτανικό, στον καταυλισμό των Ρομά, που κάηκε στις 14 Αυγούστου. Στην επιχείρηση συμμετείχαν και συνεργεία Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων και της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής. Απομακρύνθηκαν απορρίμματα και επιβλαβή υλικά που βρίσκονταν στον χώρο του καταυλισμού. Επιπλέον, από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν 85 άτομα, Ρομά αλβανικής καταγωγής, για τα οποία εξετάζεται το νόμιμο της παραμονής τους στη χώρα.

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Εντοπίστηκαν πλαστές κάρτες

Πλαστές κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης εντόπισε το σύστημα ελέγχου της δημοτικής αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, κατά την επεξεργασία των στοιχείων για τη βεβαίωση παραβάσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται ότι από τα μέσα του περασμένου Μαΐου, ο έλεγχος του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης έχει περάσει στα χέρια του δήμου, δίνοντάς του τη δυνατότητα να προχωρά σε πρωτογενή διασταύρωση στοιχείων γνησιότητας. Για το θέμα, ο Δήμος Αθηναίων κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και διαδικασία αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης.

ΣΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΝΙΚΑΙΑ, ΡΕΝΤΗ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ από σήμερα και ώς το τέλος Αυγούστου στους δήμους Πειραιά και Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, λόγω εργασιών ηλεκτροδότησης των τρόλεϊ. Σε πρώτη φάση, θα διακοπεί τμηματικά η κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε μία λωρίδα από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος της οδού Πειραιώς, στο τμήμα της από την οδό Ν. Φαλήρου έως την οδό Αμοργού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά, από τις 9.30 π.μ. έως τις 14.00. Σε δεύτερη φάση, η κυκλοφορία θα διακοπεί τμηματικά σε μέγιστο πλάτος τριών μέτρων από το δεξιό άκρο του οδοστρώματος της οδού Φλέμινγκ, στο τμήμα της από την οδό Πειραιώς προς και μέχρι την πλατεία Ελ. Βενιζέλου, 9.30 – 14.00. Σε τρίτη φάση, θα διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Βαρίκα, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πρωτοπαπαδάκη και Πειραιώς, για μέγιστο χρονικό διάστημα 24 ωρών. Ανάλογη πλήρης διακοπή κυκλοφορίας το πολύ για ένα 24ωρο προβλέπεται στην οδό Χρ. Σμύρνης (μεταξύ Πρωτοπαπαδάκη και Πειραιώς), Ερυθραίας (Αγραφιώτου και Πειραιώς), Απολλωνίας (Ανδριτσαίνης και Πειραιώς), Ολυμπιτών (Ανδριτσαίνης και Πειραιώς), Ανδρου (Ανδριτσαίνης και Πειραιώς), Κύθνου (Ερμουπόλεως και Πειραιώς).

63ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Κακοποιούσε 9χρονη επί τρία χρόνια

Επί τρία χρόνια 63χρονος κακοποιούσε σεξουαλικά 9χρονη. Το πόρισμα του ιατροδικαστή επιβεβαίωσε τις καταγγελίες εννιάχρονης στις αστυνομικές αρχές της Καβάλας για σεξουαλική κακοποίησή της. Η εννιάχρονη, που εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή χθες, προσήλθε προχθές στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, συνοδευόμενη από τη θεία της, και κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίησή της από τον σύζυγο της γιαγιάς της. Ο 63χρονος ζούσε με την καταγόμενη από τη Βουλγαρία σύζυγό του στην κοινότητα Λυδία του Δήμου Καβάλας και η εννιάχρονη, η οποία διέμενε με τη μητέρα της στη Βουλγαρία, τούς επισκεπτόταν κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Ο 63χρονος συνελήφθη και αναμενόταν χθες να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

ΒΟΣΚΟΣ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ

Εντόπισε τυχαία θύμα απαγωγής

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένας 54χρονος επιχειρηματίας από τα Οινόφυτα, ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής από τρεις αγνώστους το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες εισέβαλαν στην επιχείρησή του και του απαίτησαν χρήματα, τα οποία ο ίδιος δεν διέθετε. Στη συνέχεια -χρησιμοποιώντας κατά σειρά το δικό του αυτοκίνητο, ένα άλλο όχημα και τέλος μια βάρκα- τον μετέφεραν σε ερημική και δύσβατη τοποθεσία στη λίμνη Υλίκη. Ωστόσο, χθες το πρωί ο 54χρονος βρέθηκε εκεί, δεμένος και φιμωμένος, από έναν βοσκό, ο οποίος περνούσε τυχαία καθώς έβοσκε τα πρόβατά του στην περιοχή. Αρχές πραγματοποιούν εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Δενδρύλλια κάνναβης σε σπίτι

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων αναμένεται να οδηγηθεί 55χρονος που συνελήφθη προχθές το πρωί στο Λυγιδέ Χανίων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Παρουσία δικαστικού λειτουργού, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 55χρονου, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, δενδρύλλια κάνναβης και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

ΕΦΕΤ

Απόσυρση πορτοκαλάδας

Περισσότερο συντηρητικό (σορβικό οξύ) από το επιτρεπόμενο όριο διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και απαίτησε να αποσυρθεί άμεσα από τα ράφια η πορτοκαλάδα με ανθρακικό με την εμπορική επωνυμία «Φήμη». Ηδη βρίσκονται σε εξέλιξη έλεγχοι του ΕΦΕΤ στην εταιρεία εμπορίας και διακίνησης αεριούχων ποτών, αναψυκτικών και χυμών Ζηδιανάκης Α.Ε. Το προϊόν «Πορτοκαλάδα με ανθρακικό», με την εμπορική επωνυμία «Φήμη», σε συσκευασίες των 500 ml, με αριθμό παρτίδας LOT: 217062ΠΟ και ημερομηνία λήξης 26/04/2013, παράγεται και διακινείται από την ανωτέρω επιχείρηση στις Αγ. Παρασκιές Ηρακλείου. Ο ΕΦΕΤ, εκτός από την απόσυρση του προϊόντος -η διαδικασία της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει από την εταιρεία- καλεί τους καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή