Εδωσαν άδεια από τις φυλακές Λάρισας σε δολοφόνο τετράκις ισοβίτη

Εδωσαν άδεια από τις φυλακές Λάρισας σε δολοφόνο τετράκις ισοβίτη

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την οργή τους δεν μπορούσαν να κρύψουν χθες αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μετά την είδηση της «εξόδου» από τις φυλακές της Λάρισας του 50χρονου ισοβίτη Μιχάλη Μακρυγιάννη. Ενώ ο 50χρονος εκτίει ποινή τετράκις ισόβια για πέντε φόνους, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, ένοπλες ληστείες και πλήθος ακόμα παράνομων πράξεων, η τριμελής επιτροπή που αποφασίζει για τις άδειες των κρατουμένων -μεταξύ των οποίων και ένας εισαγγελικός λειτουργός- έδωσε πενθήμερη άδεια στον βαρυποινίτη, από την οποία ο ίδιος δεν επέστρεψε ποτέ. Στο ενεργητικό του υπάρχουν και δύο αποδράσεις. Τον Αύγουστο του 2006, ο Μακρυγιάννης είχε παραβιάσει ξανά άδεια που του δόθηκε και δεν επέστρεψε στις φυλακές Αλικαρνασσού. Συνελήφθη ένα χρόνο αργότερα σε αστυνομική ενέδρα μαζί με άλλους συνεργούς του, ενώ ετοιμαζόταν να κάνει ληστεία σε τράπεζα. Η σύλληψή του είχε θεωρηθεί τεράστια επιτυχία για την Αστυνομία.

Χθες, οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα αυτιά τους με την είδηση. «Απόδραση είναι όταν ένας κρατούμενος σκάβει τούνελ ή κατεβαίνει από το κελί του με σεντόνι. Εδώ απλώς τον άφησαν να φύγει», σχολίασε αστυνομικός που συμμετείχε σε παλαιότερη επιχείρηση σύλληψης του 50χρονου. «Ο κρατούμενος πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις, που προβλέπει ο νόμος για να πάρει άδεια. Εκεί θα πρέπει να αναζητηθεί η αιτία του συμβάντος» σχολίασε στην «Κ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Σπύρος Καρακίτσος.

Στο μεταξύ, με «κινηματογραφικό» τρόπο απέδρασε χθες και ένας 40χρονος Αλβανός βαρυποινίτης, ο οποίος εκτίει ποινή 20 ετών κάθειρξης στις φυλακές Ναυπλίου. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 11 π.μ., κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Ναυπλίου για αλλαγή σε πρόσφατο τραύμα στο χέρι. Δύο άτομα περίμεναν τον κρατούμενο στο προαύλιο και ανοίγοντας πυρ στον αέρα με Καλάσνικοφ, ανάγκασαν τους φρουρούς του να τον απελευθερώσουν. Διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. «Πρέπει να υπάρχει τέτοια οργάνωση και υποδομή στις φυλακές ώστε να μην γίνονται μεταγωγές κρατουμένων στα νοσοκομεία για το παραμικρό», σχολίασε στην «Κ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών Ιωάννης Αναγνώστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή