Φωτιές σε πολλές περιοχές

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες πυρκαγιές μετέτρεψαν σε στάχτη χθες δασικές, χορτολιβαδικές εκτάσεις, ελαιώνες, καλλιέργειες και υποδομές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Μεγάλο πύρινο μέτωπο κατευθυνόταν, αργά χθες το βράδυ, από την περιοχή Δάριζα της Τροιζήνας προς την Ερμιόνη. Η κυκλοφορία στον δρόμο Γαλατάς – Ερμιόνης διακόπηκε.

Οι σφοδροί άνεμοι που μαίνονταν στην περιοχή αφενός επέκτειναν με αστραπιαίο ρυθμό τη φωτιά, αφετέρου εμπόδιζαν τα αεροπλάνα να δράσουν αποτελεσματικά. Αδυνατούσαν να πετάξουν χαμηλά για να πραγματοποιήσουν ακριβείς ρίψεις, αλλά και να προσθαλασσωθούν για τον ανεφοδιασμό τους με νερό. Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά ενώ ζημιές υπέστησαν μερικές κατοικίες.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χθες το απόγευμα και στον Σολομό Κορινθίας, μια περιοχή που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από φωτιές πριν από λίγες εβδομάδες.

Μέχρι αργά το βράδυ το μέτωπο δεν είχε περιοριστεί, ενώ μετά την απόσυρση των εναέριων μέσων με τη δύση του ηλίου, όλες οι ελπίδες στράφηκαν στα πεζοπόρα τμήματα και στην εξασθένηση των ανέμων.

Μεγάλη πυρκαγιά μαινόταν χθες σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις στο Αφράτο Αγρινίου. Για δεύτερη ημέρα έκαιγε χθες η φωτιά στην Εξω Χώρα Ζακύνθου, όπου έγινε προληπτική εκκένωση του χωριού Καμπή.

Τεράστιες ζημιές από τις φωτιές προκλήθηκαν επίσης σε περιοχές κοντά στην Αρεόπολη Λακωνίας, τα Πηγάδια Μεσσηνίας, τον Κόχυλο Ανδρου κ.α. Συνολικά χθες από τις 6.00 το πρωί μέχρι τις 6.00 το απόγευμα σημειώθηκαν 51 δασικές πυρκαγιές. Η αντιμετώπισή τους ήταν δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων. Χθες με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής τέθηκε σε γενική ή μερική επιφυλακή το σύνολο του προσωπικού του Σώματος.

Για σήμερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προβλέψει υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Φθιώτιδα, το Νότιο και Βόρειο Αιγαίο, η Αργολίδα, η Αρκαδία, η Αχαΐα, η Ηλεία, η Κορινθία και η Λακωνία.

Στο μεταξύ, εξαιτίας του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς απαγορεύτηκε η κυκλοφορία εκδρομέων και οχημάτων στα δάση της Αρκαδίας μέχρι σήμερα στις 6 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή