Παγκόσμια είδηση η Υδρα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέση στα ξένα ειδησιογραφικά μέσα και ιδιαίτερα τα γερμανικά κέρδισε για ακόμη μία φορά η χώρα μας, με αφορμή το περιστατικό μεταξύ κατοίκων της Υδρας και της Οικονομικής Αστυνομίας. Με αναφορές όπως «Εξέγερση στην Υδρα», «Φυλακισμένοι στην Υδρα», «Με αστυνομική παρουσία οι έλεγχοι στην Υδρα», τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης ασχολήθηκαν και πάλι με τα «πρωτοφανή περιστατικά» που εκτυλίσσονται στη χώρα μας.

Ολα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή όταν κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισε ιδιοκτήτρια εστιατορίου η οποία δεν έκοβε -ή έκοβε πλημμελώς- αποδείξεις στην επιχείρησή της. Οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας επιχείρησαν να οδηγήσουν στο αυτόφωρο την ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις αντιδράσεις την κατοίκων του νησιού.

Η 60χρονη γυναίκα λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα τη θέση της ενώπιον της δικαιοσύνης να λάβει ο γιος της. Εξω από το αστυνομικό τμήμα του νησιού συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου αντιδρώντας στη σύλληψη, ενώ κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να προσεγγίσουν το πλοίο που θα αναχωρούσε για Πειραιά μαζί με τον συλληφθέντα γιο της ιδιοκτήτριας, οι κάτοικοι του νησιού προπηλάκισαν ακόμη και το πλήρωμα του πλοίου μη επιτρέποντας την επιβίβαση του συλληφθέντος και του κλιμακίου της Οικονομικής Αστυνομίας.

Στη συνέχεια κατέφθασε στο νησί διμοιρία των ΜΑΤ προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση, γεγονός το οποίο προκάλεσε την ακόμη πιο έντονη αντίδραση των κατοίκων.

Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε, τελικώς, με σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού στον Πειραιά, παρουσιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος, καθώς υπεύθυνη απέναντι στον νόμο είναι η 60χρονη μητέρα του και όχι ο ίδιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή