ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΓΩ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε εργαστήριο ΑΕΙ

Συνεργείο της ΔΕΗ έκοψε χθες το πρωί το ρεύμα στο Εργαστήριο Μελισσοκομίας της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών του ιδρύματος, ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε έπειτα από 2 – 3 ώρες, μετά την παρέμβαση των πρυτανικών αρχών.

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ζητούν εξεταστική επιτροπή

Πρωτοβουλία για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο τη διερεύνηση των συνθηκών, αλλά και τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων, που οδήγησαν στην υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο, την άνοιξη του 2010, ανέλαβαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. Οι 20 βουλευτές του κόμματος, με πρώτο υπογράφοντα τον κ. Π. Καμμένο, έστειλαν οκτασέλιδη επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής ζητώντας «να διερευνηθεί στο σύνολό της η υπόθεση του Μνημονίου και η προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ και στον ευρωπαϊκό μηχανισμό δήθεν διάσωσης». Παράλληλα υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων ότι πρέπει να «διερευνηθούν οι πολιτικές ευθύνες των κυβερνητικών και λοιπών παραγόντων της περιόδου 2009-2010 που σχεδίασαν, υλοποίησαν και ανέχθηκαν τη μεθόδευση προσφυγής της χώρας μας στο ΔΝΤ και στον ευρωπαϊκό μηχανισμό». Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, για τη συζήτηση πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής απαιτείται να συγκεντρωθούν υπογραφές από 60 βουλευτές (το 1/5 του όλου αριθμού των βουλευτών). Για τον λόγο αυτό, ο κ. Καμμένος κοινοποίησε αμέσως την προς τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη επιστολή του και προς τους υπόλοιπους 280 βουλευτές. «Με εμπιστοσύνη στα δημοκρατικά σας αισθήματα, ζητώ να υπογράψετε το αίτημα, ώστε να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των βουλευτών και να συζητηθεί στη Βουλή», αναφέρει χαρακτηριστικά στους βουλευτές των άλλων κομμάτων ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

ΣΤΗΝ ΚΥΛΛΗΝΗ

Απόπειρα ληστείας

Το απόγευμα της Τρίτης, στην Κυλλήνη, σημειώθηκε απόπειρα ληστείας σε χρηματαποστολή που έφτασε με πλοίο από τη Ζάκυνθο. Στο λιμάνι της Κυλλήνης άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο όχημα και προσπάθησαν, χωρίς επιτυχία, να το σπάσουν με βαριοπούλες. Στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται στην ευρύτερη περιοχή.

ΣΤΗΝ ΚΙΣΑΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Αδέλφια είχαν οπλοστάσιο

Σε οπλοστάσιο είχαν μετατρέψει το σπίτι τους δύο αδέλφια στην περιοχή του Ελαφονησίου στην Κίσαμο Χανίων. Επειτα από έρευνες των αστυνομικών σε αγροικία και σε κατοικία των δύο συλληφθέντων, ηλικίας 45 και 46 ετών αντίστοιχα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καραμπίνες, κυνηγετικά όπλα, καλάσνικοφ, μεγάλος αριθμός από φυσίγγια διαφόρων τύπων, δυναμίτιδα, βραδύκαυστο φιτίλι, πυροκροτητές.

ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΣΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΗΜΑΘΙΑΣ

Πυροβολούσαν ασκόπως

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο νεαροί Αλβανοί, 18 και 22 ετών, που το απόγευμα του Σαββάτου πυροβολούσαν με καλάσνικοφ στο Κλειδί Ημαθίας, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν στη Φλώρινα και εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι σκόπευαν να φύγουν από τη χώρα, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Κατά την προανάκριση βρέθηκαν κρυμμένα σε αγροτική περιοχή των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης ένα καλάσνικοφ, δύο γεμιστήρες, 58 φυσίγγια.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Σύλληψη τριών για ναρκωτικά

Τρία άτομα, δύο αλλοδαποί και ένας Ελληνας, ηλικίας 22, 21 και 18 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν στο κέντρο της Αθήνας ύστερα από αγοραπωλησία χασίς. Η σύλληψή τους έγινε τη στιγμή που ο 21χρονος αλλοδαπός πωλούσε στους άλλους δύο ποσότητα ενός κιλού κάνναβης, η οποία και κατασχέθηκε. Στην οικία του 21χρονου στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 15.500 γραμμ. κάνναβης.

ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΤΗΣ ΗΛΙΔΑΣ

Αλλοδαπός πνίγηκε σε λάκκο

Τραγικό θάνατο από πνιγμό μέσα σε έναν λάκκο γεμάτο με νερό φαίνεται πως βρήκε αλλοδαπός εργάτης έξω από νεοανεγειρόμενη οικοδομή στα Καλύβια της Ηλιδας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν είδε τον λάκκο καθώς περπατούσε μέσα στη νύχτα και έπεσε μέσα, με συνέπεια να πνιγεί. Το αστυνομικό τμήμα Αμαλιάδας ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή