ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΩΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Πρόσληψη συγγενούς από τον κ. Ι. Τραγάκη

Την ώρα που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναζητεί έως και το τελευταίο ευρώ από κάθε πιθανή πηγή -περικοπή μισθών και συντάξεων, περιστολή κοινωνικών δαπανών- προκειμένου να «κλείσει» το νέο πακέτο των σκληρών δημοσιονομικών μέτρων, ορισμένοι θεσμικοί παράγοντες στη Βουλή αξιοποιούν «προνόμια» που οι ίδιοι είχαν θεσπίσει κατά το παρελθόν, για να κάνουν προσλήψεις ημετέρων. Τελευταίο, αλλά ίσως όχι έσχατο κρούσμα, η απόφαση του πρώτου αντιπροέδρου της Βουλής, Γ. Τραγάκη, να προσλάβει τέσσερις μετακλητούς υπαλλήλους στο γραφείο του. Από αυτούς, κατά πληροφορίες, η μία είναι αδερφή του γαμπρού του κ. Τραγάκη. Υπενθυμίζεται ότι λίγο καιρό πριν, είχε δημοσιοποιηθεί η απόφαση του πρώην προέδρου της Βουλής (με διάρκεια θητείας μόνο μιας συνεδρίασης) κ. Β. Πολύδωρα να προσλάβει ως επίσης μετακλητή την κόρη του στο γραφείο που θα διαθέτει, βάσει Κανονισμού, μονίμως πλέον στο μέγαρο της Βουλής. Εως αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι και ποιοι άλλοι, αντιπρόεδροι της Βουλής, αλλά και βουλευτές, έχουν ενεργοποιήσει τις σχετικές διατάξεις, που παραμένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας επί πολλά χρόνια και δίνουν τη δυνατότητα για την πραγματοποίηση τέτοιου είδους προσλήψεων.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟν ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ ΑΠΟ ΑΘΙΓΓΑΝΟΥΣ

Ζητείται η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

Τα προβλήματα ασφάλειας και τάξης που προκύπτουν από την παρουσία αθιγγάνων και αλλοδαπών στον χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με επιστολή του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια. Τα άτομα αυτά συλλέγουν παρανόμως μέταλλα από τα σκουπίδια, κλέβουν υλικά και καταστρέφουν μηχανήματα του ΧΥΤΑ Φυλής, ανέφερε. Πολλές φορές, πρόσθεσε, βάζουν φωτιά στα απορρίμματα προκαλώντας ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής. Ο κ. Σγουρός υπογράμμισε την αναγκαιότητα μιας ενδελεχούς συζήτησης με τον υπουργό για την οριστική εξάλειψη του επικίνδυνου φαινομένου στην περιοχή.

ΣΤΙΣ 29 ΚΑΙ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Θα κλείσουν τους δήμους

Λουκέτο στους δήμους της Αττικής, την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Αυγούστου, αποφάσισε να βάλει η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον «οικονομικό στραγγαλισμό της αυτοδιοίκησης». Επίσης, η ΠΕΔΑ αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 29 Αυγούστου στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση και στα προγράμματα κοινωνικής μέριμνας. Οι δήμοι της Αττικής διεκδικούν τη διατήρηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, ΚΑΠ, τουλάχιστον στα 2,7 δισ. για το 2012, ενώ αντιδρούν «στις αιφνιδιαστικές και εξοντωτικές πρόσφατες μειώσεις».

Η ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Απέτρεψε αυτοκτονία στην Αυστραλία

Την αυτοκτονία Αυστραλού πολίτη απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Ο παρ’ ολίγον αυτόχειρας, σε συνομιλία που είχε με Ελληνα χρήστη του Διαδικτύου σε ιστοσελίδα επικοινωνίας, εκδήλωσε την πρόθεση να θέσει τέλος στη ζωή του, λόγω προσωπικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Αμεση ήταν η κινητοποίηση των Ελλήνων αστυνομικών, που σε συνεργασία με την εταιρεία της ιστοσελίδας εντόπισαν ψηφιακά τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη, ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές της Αυστραλίας και απετράπη οριακά η αυτοκτονία του.

ΕΝΑΣ 24ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ

Σκότωσε σε καβγά τον πατέρα του

Μοιραία κατάληξη είχε ο διαπληκτισμός πατέρα και γιου χθες το βράδυ στο νησί Κάλαμος. Οπως έγινε γνωστό, ο 24χρονος γιος, πάνω στον καβγά, άρχισε να χτυπάει βάναυσα τον 70χρονο πατέρα του, ο οποίος για να γλιτώσει βγήκε από το σπίτι. Ομως ο γιος τον ακολούθησε και συνέχισε να τον χτυπάει. Γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία, αλλά ήταν πλέον αργά. Ο 70χρονος μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο, ενώ ο πατροκτόνος κατέληξε στο κρατητήριο.

ΣΕ ΧΑΪΔΑΡΙ, ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ ΚΑΙ ΓΕΛΙΝΙΑΤΙΚΑ

Τρεις ληστείες

Ληστές εισέβαλαν χθες τα ξημερώματα σε μονοκατοικία στο Χαϊδάρι και, αφού χτύπησαν και έδεσαν τον ιδιοκτήτη και την αλλοδαπή οικιακή βοηθό, αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Ο ιδιοκτήτης της οικίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Αντίστοιχη ήταν και η τύχη 58χρονου στα Γελινιάτικα. Τέσσερις κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι του, έδεσαν αυτόν και τη σύζυγό του και αφαίρεσαν ένα κινητό και το Ι.Χ. του ζευγαριού, με το οποίο διέφυγαν. Θύμα ληστείας έπεσε και υπάλληλος καντίνας στη Λ. Ποσειδώνος, στο ύψος του Αγίου Κοσμά. Με την απειλή όπλου, δύο άγνωστοι τον λήστεψαν και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή